Zwanger op latere leeftijd

Steeds vaker lees je het; zwanger op latere leeftijd.


Beroemdheden
Neem nou bijvoorbeeld beroemdheden, o.a. Janet Jackson (49),
bracht recent naar buiten zwanger te zijn! Geweldig nieuws voor haar en haar partner.


Jong ouder of op latere leeftijd
De meningen over zwanger zijn op latere leeftijd zijn erg verdeeld.
Ik heb eens om mij heen gekeken en gevraagd, en heb twee uitspraken eruit gepikt om te gebruiken.
De één zegt:

“Persoonlijk wilde ik jong moeder worden, dat is gelukt!”

Deze moeder heeft bewust gekozen om jong moeder te worden. ” Zo kan ik nog veel ondernemen met mijn kinderen.
Zowel lichamelijk als geestelijk ben ik jong. Dit heeft voordelen voor voor mij en zeker ook voor mijn kinderen.
Daarnaast hebben mijn kinderen jonge opa’s en oma’s. Ook zij kunnen genieten van elkaar! ”

Een andere moeder had niet deze keuze. Zij zegt:

“Onze wens kon eindelijk werkelijkheid worden, moet ik hem dan door mijn leeftijd laten varen?”

Zwanger worden bleek voor ons niet vanzelfsprekend.
Na jaren van alles geprobeerd te hebben, is het eindelijk via kunstmatige bevruchting gelukt om zwanger te mogen worden.
Helaas ben ik nu 45. Niet ideaal natuurlijk als ik kijk naar de toekomst. Want als mijn kind straks 10 is. Ben ik 55!
Maar als die wens voor kinderen zo enorm groot is….. Moeten we er toch gewoon voor gaan?

Twee verschillende verhalen. Van twee vrouwen die ontzettend graag moeder wilden worden.

 

Hoe denken jullie over zwanger zijn in de leeftijd die hier bij “hoort”?

Zelf was ik 23 toen ik onze oudste kreeg. Dit was een bewuste keuze.
Altijd al gezegd dat ik graag jong moeder wil zijn. Maar ook met het idee dat als het lang zou duren of niet mogelijk was om zwanger te mogen worden. Dat we dan andere keuzen in ons leven gingen maken. Zoals reizen, verder studeren etc.

Liefs Sandra x

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

One Comment

  1. Wij hebben ‘gewacht’ tot we beide klaar waren voor kinderen. En vervolgens duurde het ook nog wel even voor het lukte. Op zich moet iedereen het fijn zelf weten. Ik was 30, maar nu ik eenmaal kinderen heb…: ik had het eerder willen doen, zo geniet ik ervan. Ik zie veel meer voordelen van het kinderen krijgen op jongere leeftijd, dan op een late leeftijd. Als ik wel eens lees dat iemand van 63 een baby krijgt, dan zie ik meer nadelen. En jij?

    Maar waar zou de grens zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge