Waarom wij moeders gewoon beter zijn… ;-)

Een moeder, daar kan niemand zonder!

Wij moeders zijn gewoon beter! Tenminste, dat vinden wij. Want wij moeders laten dit toch elke keer weer zien en merken. Is het niet in en om het huis dan is het wel bij bijvoorbeeld de huisarts of op het schoolplein. Begrijp mij niet verkeerd. Die man die daar nu naast jou op de bank zit is onmisbaar. Maar wij moeders… zijn onvervangbaar! En wel hierom:

 • Al vanaf de zwangerschapstest zorgen wij dat ons kindje het beste van het beste binnen krijgt. Zo maakt het kindje al kennis met de lekkerste ijssoorten en bijzonderste chocolade want ja: jong geleerd is oud gedaan én het krijgt het natuurlijk veel groentes en veel fruit binnen. ;-) Ook gelijk geleerd!
 • Hoe groter die zwangere buik wordt hoe sterker ons moedergevoel wordt! We aaien de buik, praten tegen onze buik, zingen liedjes tegen de buik, wiegen onze buik en zeggen dat we altijd voor hem/haar klaar zullen staan. “Mama houdt nu al van je!” We laten zien dat we niet gek zijn maar gewoon tegen onze buik praten. Niks mis mee.
 • Al voor de baby echt huilt voelen wij aan dat hij/zij iets nodig heeft. Telepathie?! Nee, MOEDER!
 • Wij horen aan het huiltje wat de baby nodig heeft. Is het moe, heeft het honger of misschien pijn? Mama weet het!
 • Wij staan sinds de stempel: MOEDER 24/7 aan. Mannen slapen gewoon door, gaan gewoon door met wat ze op dat moment aan het doen zijn en zijn gewoon anders in hun “beschikbaarheid”. (Lees: waar zit die fucking knop om hem aan te zetten?!?!)
 • Wij geven toverkusjes. Als je kindje valt wil het altijd kusjes van mama. Want die toverkracht voor toverkusjes  krijg je er gratis bij zodra je moeder bent. Ha! Die steken we in onze zak. Want alleen mama’s hebben deze toverkrachten. *Smak!*
 • Op het schoolplein (eigenlijk overal) ben je een wandelende agenda. Afspraak hier en afspraak daar. Mama regelt het!
 • Wij moeders krijgen het altijd weer voor elkaar om van alles op het zelfde moment te doen. Baby op de arm en bellen met oma, peuter zijn neus schoonmaken terwijl de baby bij je ligt te drinken, boze peuter aan je been meeslepen terwijl je kleuter je aandacht wil voor de  kleurplaat die zij net af heeft of twee kinderen tillen en de boodschappentassen overal hebben hangen. Multitasken! Ja, daar zijn wij goed in.
 • Een pyjamadag is zo ingepland! We beginnen aan het ontbijt in pyjama, doen de baby in bad in onze pyjama, voeden in pyjama, vermaken de peuter in pyjama, lunchen in pyjama, maken schoon in pyjama, doen spelletjes in pyjama en koken avondeten in pyjama. O hallo avond… ach ideaal voor als we weer mogen slapen zo’n pyjama!
 • Kind wil iets speciaals? Hoppa… tafelkleed op tafel, friet erop gooien, sauzen in alle hoeken en eten maar!
 • Te laat voor een afspraak? NOOIT! Plens water in het gezicht, jumpt in de eerste kleding die ze tegenkomt, haar vluchtig in een knot, lippenstift erop en al rennend pak je je jas van de kapstok en loop je op je sloffen de deur uit. Niemand anders is leuker dan pipo de clown toch? ;-)
 • Jij: Zeg, wil jij nu even heen? *duwt nog een keer* schaaaaat!! Wil jij nu ff? Ach vent flikker toch op ik ga wel weer! Volgende ochtend vraagt hij: Lekker geslapen schat? Bewijst maar weer dat wij heel zachtjes doen. Hihi…
 • Ach…. wij moeders zijn gewoon niet te vervangen. De mannen krijgen niet voor niks vaak de vraag: waar is mama?

Zo zie je maar, moeders aan de macht! Want zeg nou zelf. Wij kunnen en doen alles. Uiteraard wel op onze eigen lieve, grappige, eigenwijze en tikkeltje gekke en soms misschien iets chagrijnige manier. ;-)

* Bovenstaande tekst bevat sarcastische opmerkingen en is geschreven met een dikke knipoog !
Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge