De vakantie van Roelinda (trowback)

Vakantie!
Wat hebben we hier naar uitgekeken samen.

Een week vakantie in het noorden des lands! Al gauw werden veel plannen gesmeed en afspraken gemaakt. Maar wat bovenal voorop stond: we wilden bijtanken en bijslapen. Lees: IK WIL DAT! En dat wil ik na de vakantie nog steeds…

Regen, regen…… REGEN

Mijn man moest gewoon werken deze vakantie. En hoe? Flink wat overuren werden gemaakt en aan het einde van de dag kwam hij uitgeteld weer thuis.

Helaas had hij de eerste dagen geen tijd om mee te genieten van de vakantie door alle drukte, maar hij beloofde dat hij later deze week wat uurtjes zou opnemen.
En uitgerekend de eerste dagen, keken we uit het raam naar de regen die naar beneden sijpelde. K*k, dit hadden we niet besteld als vakantieweer! Met 3 bengels in huis is het nodig om ze af en toe uit te laten. Gevolg: 3 stuiterende kindjes die rennend en gillend door het huis heen denderen aan het einde van de dag. *HELLUPPPP!*
De oudste verveelde zich, wilde tv kijken en dat mocht niet van deze boosaardige moeder. Met een kast vol spelletjes en knutsel dingen, is het mijn inziens onmogelijk om je nog te vervelen. Maar goed, aan haar grote frons te zien, was het ze dat niet met mij eens. En ze had inmiddels een medestander gevonden: Kind 2. Hij wilde tabletten of op de blauwe spelletjescomputer. (gameboy)

“Je wil dus een spelletje doen?”

“Ja, op die blauwe!”

“Ik leg een paar gewone spelletjes op tafel en ik zet de mand met knutselspullen neer. Dan kunnen jullie kiezen…”
Even leek mijn input effect te hebben, want hij liep achter mij aan naar de tafel. Maar daar keek hij naar wat er lag en trok een wenkbrauw op om vervolgens als zuchtend uit te brengen:

“Dat heb ik allemaal al gedaan!”

De was

Ik besloot om ze gewoon even te negeren en aan de was te beginnen. Hey, de was! Een vervelende klus en die kon best even opgeleukt worden. Helemaal aangezien er een behoorlijke berg lag te wachten om in de kast gelegd te worden.

“Jongens, willen jullie mama helpen met de was?”

“JAAAAAAA…..”
Een vraag met desastreuze gevolgen, want in een oogwenk lag al mijn reeds gevouwen en gestreken kleding door de slaapkamers gegooid. Want als je een wasmand ziet staan, moet die eerst op het bed gegooid worden zodat je er doorheen kan rennen en springen toch? Geen wasverzachter meer nodig zou je zeggen…
Maar na een klein half uur samen sokken bij elkaar zoeken en onderbroeken vouwen, leek er weer wat orde te komen in de chaos en we hadden het best leuk gehad samen. Toch?
Tevreden ging ik met mijn 3-tal naar beneden en hebben we samen gekookt. In mijn gedachten zette ik de klok stiekem een uurtje vooruit en dook ik tegelijk met hun in bed. Dag 1 afgevinkt. Nog 6 te gaan!

Vakantie?!

De rest van de vakantie zorgde ik voor een goed programma. Er werd gekleurd, geknutseld, gesport, gelogeerd en geshopt… Je kan mij opvegen na zo’n week… Waarom wilde ik nog maar vakantie? Oh ja, rust! Even niet vroeg hoeven opstaan en lekker bijtanken van de drukte… *FAIL*
Maar regio noord heeft het weer doorstaan. Met moeders die zich hebben opgesteld als ware heldinnen. Wij hebben de vakantie weer getrotseerd!

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Roelinda - Mama gastblogger

Moeder van drie kids – Getrouwd – Houdt van fotografie – Blogt over de dagelijkse belevenissen met haar gezin en alles wat haar verder bezig houdt. Uiteraard met een dosis humor en zelfspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge