☀ Zomervakantie voorpret… ☀

Niks is leuker in deze koude wintermaand dan de voorpret voor de zomervakantie!
Samen met mijn “man” (eeuwige vriend ;-) ) en kinderen bedenken waar wij heen willen op vakantie.
De jongste (06-09-2013) snapt er natuurlijk nog niet zo heel veel van, maar wij willen de kinderen er wel bij betrekken. En de oudste ( 05-05-2010) kan al heel goed communiceren en dus doen we het dit jaar in goed overleg!

Door middel van vragen aan de kinderen proberen wij samen tot een geschikte vakantie te komen. Hieronder lees je wat wij zoal vraagden en wat het resultaat hier van is geworden.

De vragen aan de kinderen waren:

Intro… Wel handig bij kinderen om dingen duidelijk uit te leggen, te vertellen of (door) te vragen.

Wij willen graag in de zomervakantie op vakantie, dit duurt nog wel heel lang.
En hiervoor moet je nog veel nachtjes slapen. Het is nu januari en in juli is de zomervakantie.
Luister maar eens in het het liedje: Januari, februari, maart, april, mei en juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.. Ook middels onze family planner hebben wij laten zien wanneer het juli is. (erg leuk trouwens van Betje!)
Maar papa en mama willen graag alvast met jullie kijken waar we naartoe kunnen gaan.


 • Wat wil je daar allemaal graag doen?
  (De jongste speelt vrolijk verder) Maar de oudste kijkt denkend en zegt: Spelen, zwemmen, ijs eten, leuke dingen doen met jullie, met broertje (namen houden we voor ons zelf, zo kunnen ze later zelf kiezen op ze in de social media willen of niet) spelen etc. Echte kinder gedachtes! Leuk! Daar kunnen we wel wat mee.
 • Wil je met de auto of met het vliegtuig?
  De oudste kijkt een vragend en antwoord dan: Met de auto, ik weet niet of ik in een vliegtuig durf.
  Het lijkt haar wel heel leuk maar ze wil niet zolang in het vliegtuig. Duidelijk.. Gewoon met eigen vervoer!
 • Wil je lang in de auto of kort in de auto?
  De oudste: Kort, anders doet mijn buik pijn en heb ik geen zin meer om in de auto te zitten. Wij vragen door: Net zo lang als naar opa en oma (Groningen – ongeveer 2 uurtjes rijden vanaf Apeldoorn), kan dat wel? Oudste: Uhmm.. ja dat lukt wel!
 • Wil je naar een ander land?
  De oudste: Nederland! Wij: Ja, daar wonen wij nu. Wil je in ons land blijven of naar ietsjes meer zon toe? Oudste: Ietjes meer zon!
  Lekker warm!
 • Wil je dat het daar lekker warm is?
  Ze zei het al.. Maar toch nog maar een keertje vragen, dit kan nooit kwaad! Wij: Wil je graag naar een land waar je in zomerjurkjes kan lopen zonder jas? Oudste: Jaaaaaaa! Dan kan ik met mijn jurkjes rondjes draaien en ziet iedereen dat. (Duidelijk! Wij hebben een meisje meisje die aan zulke dingen denkt. ;-) )

Ons gesprek ging over nog veel meer leuks.. Maar dan staat deze hele pagina zo dadelijk vol met leuke gesprekjes tussen ons en de oudste. ;-)
We waren heel wat wijzer geworden en konden gerichter gaan zoeken! Italië wordt hem gewoon niet. Met twee kinderen achterin en dan te bedenken dat dit een hele lange reis is…. Nope, uitgesloten! Oostenrijk en Duitsland?? Uhm… nee toch niet helemaal wat we zoeken. Frankrijk trekt mijn man niet zo aan dus dat is ook uitgesloten… Luxemburg. Een kijken wat we daar over kunnen vinden. Vorig jaar al eens naar gekeken. Maar dit ging uiteindelijk niet door. We bekijken de Fuussekaul en De Birkelt. Na lang lezen en kijken. Hebben we besloten om voor De Birkelt te gaan. Een iets grotere camping met iets meer faciliteiten en activiteiten voor de kinderen. De Brikelt (camping iris parc Birkelt) ligt in Larochette. De foto’s op internet beloven veel moois! Met de auto zouden we zo’n 3 uur en 42 minuten moeten rijden. Dit is nog te doen. We kunnen dan in de ochtend weg gaan en op ons gemakje gaan rijden. Onderweg lekker picknicken en ergens de benen strekken en weer door. Zo zijn we er rond 15.00 uur wel en kunnen we inchecken, uitpakken en genieten! We hebben gelijk geboekt bij Vacansoleil, eigenlijk doen we dit elk jaar en zijn we erg tevreden.

 

Hebben jullie ook al zo’n zin in de zomervakantie? Al geboekt? Of ook nog aan het rond kijken?
Praat gezellig mee. :-)

 

IMG_0108-0.png

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

 1. Leuk dat je samen met je kids overlegt waar de reis dit jaar heen gaat. Ik bedacht me vanochtend nog hoeveel zin ik alweer heb in de zomer.

  Italië is echt hét vakantieland van mijn man en ik. Duurt zoals je idd al aangaf erg lang om er te komen en daar kun je heel wat op verzinnen, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon op safe spelen en dichterbij op vakantie gaan. Wel zo makkelijk haha.

  Veel plezier in ieder geval dit jaar !

  • Ja, de zin is er hier ook al! :-) Maar met de voorpret neem ik nu ook genoegen. Italië is ook onze favoriet! Heerlijk land. Maar inderdaad met de kinderen dit jaar even op safe! En, we willen ook wel eens wat anders van de wereld zien.

   Dank je! Ben benieuwd waar jullie reis naartoe gaat. Zag dat je zwanger bent? Maakt het reizen ook weer anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge