Met de trein op “vakantie”

Kinderen hebben niet veel wensen, als ze maar plezier hebben en op avontuur kunnen !

Voor het eerst met de trein !

Zondag bedacht ik, dat ik met de kinderen wel met de trein van Apeldoorn naar opa en oma in Leens kon gaan. De trein rijdt niet tot Leens, dus werd het Winsum en stond opa klaar om ons op te halen!

 

We gaan iets leuks doen!

Toen ik de kinderen vertelde dat wij op reis zouden gaan met de trein, waren ze niet te houden! Wat een enthousiastme! Op het moment dat het echt zover was, waren ze toch wel heel erg tam! ;-) De spanning op hun snoetjes was duidelijk te lezen en ook in hun gedrag waren ze in de eerste trein duidelijk zenuwachtig. Helemaal niet erg, gezonde spanning! Het avontuur was begonnen!

Avontuur voor kids en mama

Alleen zo’n reis afleggen met twee kids is natuurlijk best spannend! Er gaat van alles door je hoofd: Luisteren ze wel? Raak ik ze niet kwijt? Vallen ze niet van het trapje tussen het perron etc. (Net wat voor ons!) Gelukkig is alles af te spreken! Zo maakte ik duidelijke afspraken met de kinderen. Waaronder: De kleine man loopt links aan de hand en mijn meisje houdt de trollie vast of loopt voor mij. Ook sprak ik af wat ze moesten doen als we elkaar kwijt zouden raken, tja je weet het niet…. ” als je mama kwijt bent ga je bij de kiosk van eten en drinken staan” ! ach en in de praktijk gaat het altijd anders! Maar als moeder ben je natuurlijk overal op voorbereid, zo nam ik ook van alles mee, je weet wel: vochtige washandjes, handgel, eten, drinken, pleisters, vallen en stoten zalf, zonnebrand en ga zo maar door. Ja, we waren goed voorbereid!

Dit is leuk!

Drie keer overstappen, daar zag ik eigenlijk iets tegen op. Met twee kinderen en alle pakkelaria kwamen we bij Deventer, hier moesten we overstappen naar de trein naar Zwolle. Maar, ik bedacht dat als we een trein zouden missen, we ons ook wel zouden vermaken. Rustig liepen we de trein uit. Eerst de oudste, toen de kleine en toen ik met alle zooi.. dit vond de kleine man toch iets te spannend.. al schreeuwend riep hij mij in paniek, veel te bang dat ik met de trein verder zou rijden en hun op het station achter zouden laten. Gelukkig nam deze angst bij de tweede trein al af. Duidelijkheid is voor kinderen toch fijn! Ik vertelde dat de treinmachinist of conducteur altijd kijkt of er geen mensen meer tussen de deuren staan of nog mensen bezig zijn met uitstappen. En zo vervolgden wij onze reis van Deventer naar Zwolle, van Zwolle naar Groningen en van Groningen naar Winsum waar opa ons oppikte.

Nog een keer?

Wat hebben wij veel gezien! Vanuit de trein, in de trein, op elk station en perron…. De kinderen zijn echt onder de indruk van dit grote (vakantie) avontuur ! En ik, ik kijk ook terug op een rustige reis met kids die zo ontzettend goed geluisterd hebben en zo ontzettend genoten hebben, dat wij dit zeker vaker gaan doen! Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Kinderen tussen de 4 en 11 jaar reizen namelijk voor €2,50,- en de kleinsten zijn gratis! Voor mijzelf was ik slechts €22,90,- kwijt. Hier kan geen autorit tegenop.. financieel gezien maar ook zeker niet qua avontuur!

 

Leuke tip: met de app NS reisplanner, kun je live zien waar je rijdt, de treinen bekijken waarmee je rijdt en nog veel meer informatie lezen over je reis of trein!

Groetjes uit het hoge Noorden !

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge