Tips voor 10 uurtjes en lunch op school 

Zodra je kindje naar school gaat moet je zijn of haar 10 uurtje en lunch meegeven.
Maar hoe houd je dit leuk, gezond en gevarieerd? Vandaag deel ik leuke inspiratie tips.

lunch

Bij ons meisje op school hebben ze een continurooster (elke dag overblijven in je eigen klas is de verkorte uitleg hiervan)
dit zorgde ervoor dat ik haar iedere dag iets anders en relatief gezond mee wilde geven.

  1. Om het voor haar ook leuk te houden doe ik (bijna) elke dag bij haar in haar broodtrommel een cupcakevorm in een leuke kleur met bijv. Komkommer, tomaatjes of worteltjes. Het ziet er gezellig uit, nodigt uit om te eten en rolt niet door haar hele broodtrommel.
  2. appeltjesHaar 10 uurtje is grotendeels fruit. Maar soms geef ik haar ook zelf gemaakte havermout koekjes mee. Het fruit snijd ik altijd voor. (Behalve banaan) Dit hapt lekkerder en sneller weg. En zo kan ze naar eigen zeggen eerder buiten spelen. Ik varieer elke dag. Aardbeien, banaan, appel, druiven en soms een bakje rozijnen. Als ze iets ouder is geef ik haar ook noten mee. Maar voor nu vind ik dit nog niet zo handig. Je kunt het fruit ook in figuren meegeven! Dit maakt het eten nog leuker!
  3. Haar brood beleg ik met kaas, kaas en komkommer, kipfilet of pindakaas. (Of ander beleg wat ze in de ochtend uitkiest. Geen zoetigheid. Thuis krijgt ze dit wel als ze een tweede boterham kiest op woensdag, vrijdag en in het weekend maar gezien de vele ongezonde traktaties van tegenwoordig…) Soms snijd ik de broodjes in puntjes als sandwiches of maak ik er andere figuren van om het leuker “aan te kleden”.
  4. Qua drinken varieer ik iets minder. Dit komt omdat ons meisje een “slechte” drinker is. Ze lust veel maar ze gunt zichzelf de tijd niet echt. Alleen als ze iets echt lekker vindt. Haar favoriete ranja gaat dus mee naar school. Thuis drinkt ze gelukkig zuivelproducten, water, thee en fruitwater! Wist je dat op veel scholen school melk is? Dit wordt in samenwerking met Campina gedaan. Ideaal als je je melk vers wilt drinken! Meer info vind je hier.
  5. Om dit alles nog leuker te maken is een leuk uitziende broodtrommel, tussendoortjes bakje en beker natuurlijk wel een vereiste! Bij ons is dit Frozen, of roze met haar naam en bloemetjes.

Hebben jullie nog leuke tips om het eten en drinken op school leuker en gezonde te maken?

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge