Slaapklets

Via de orthopedagoog kwamen wij bij het boek: Slaapklets. ( Voor diegene die zich afvragen waarom we bij de orthopedagoog lopen en dit nog niet meegekregen hebben, onze oudste is hooggevoelig en we zoeken nu een manier hier mee om te gaan en haar zelf te leren hoe zij hier mee om kan gaan.)
Zelf kende ik dit boek nog niet. Maar na wat rondgekeken en gelezen te hebben, besloten wij om het boek te bestellen. Want het sprak ons eigenlijk direct wel aan.

Wat is het voor boek

Slaapklets is een ontzettend leuk boek waarmee je samen met je kleuter de dag op een leuke manier afsluit. Je evalueert als het ware de dag doormiddel van plaatsjes, emoticons en gevoelens. En naast dit heb je samen met je kleuter een opdracht.
Op de linker pagina zie je dagelijkse bezigheden afgebeeld. Bijvoorbeeld: Buiten spelen, binnen spelen of een werkje doen. Onder elke afbeelding kun je kiezen uit twee emoties. Blij en verdrietig.


Doormiddel van deze twee emoties kan je kleuter aangeven of hij het buiten spelen leuk of niet leuk vond.
Rechtsonder op deze pagina kun je een eigen bezigheid toevoegen mocht je kleuter op die dag nog iets missen. Bijvoorbeeld: Met de pony’s spelen, naar de dokter geweest of logeren bij opa en oma.
In het midden van de linker pagina kun je als ouders iets schrijven. Wij schrijven hier elke dag iets positiefs op. Een compliment van deze dag naar haar toe. ” Vandaag hebben wij gezwommen. Je dook zo het water in! Trots op jou! Kusjes mama”
Op de rechter pagina staan elke dag drie opdrachten. Iets on samen te doen, om over te kletsen en de manier waarop of hoe je kleuter die avond gaat slapen.
Ja mag als opdracht bijvoorbeeld een stukje voorlezen uit een boek. Je kleuter mag dan raden, zonder te kijken wel boek dit is. Daarna draaien de rollen om en mag je kleuter “voorlezen” uit een boek. Doormiddel van omschrijving wat hij of zij op de plaatjes ziet.
Om te kletsen krijg je wat vragen voorgelegd. Bijvoorbeeld: Welk dier uit de dierentuin wil jij zijn? Welke geluiden maak je dan etc.
Om te slapen krijg en geef je o.a. een massage of moet je je kleuter op bed brengen in een rol als prinses of prinses.
Wij merken nu al dat onze dochter het erg fijn vindt om zo de dag nog even door te nemen en samen met één van ons af e sluiten. Buiten het feit dat zij hooggevoelig is, denk ik dat elk kind het leuk zou vinden om met dit boek aan de slag te gaan.

O.a. te koop bij Bol.com

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

4 Comments

  1. Klinkt herkenbaar! Ik sluit ook voor het slapen gaan de dag af met soortgelijke gesprekjes, maar meestal alleen als er bijzondere dingen waren. Zal het vaker doen. Door wat je hebt geschreven weer gezien hoe belangrijk het idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge