Rustig worden met Oxazepam.. Toch?

Oxazepam, ik had het even nodig.
Maar hielp dit rustgevende middel wel?

img_6510.jpg

Enige tijd geleden schreef ik over mijn stress en het voorgeschreven medicijn, Oxazepam. Dit kreeg ik van de huisarts om rustiger te worden en zo beter te kunnen slapen. Dat was een mooie gedachten! Helaas val ik schijnbaar onder de uitzondering (kinderen of ouderen… Haha.. ) waarbij het medicijn juist het tegenovergestelde doet. En werd ik alles behalve rustig.

Zo “stoned” als een garnaal.

De eerste dag merkte ik vrijwel niks, ik was moe, en door het medicijn kon ik dit nog meer worden. “Prima! Kan ik vannacht heerlijk slapen!” Was mijn gedachten. Het advies was om te beginnen met een half pilletje. zo’n 5 mg zou dit zijn. Na, twee dagen merkte ik niet echt dat ik rustiger werd en heb ik de dosis verhoogt naar 3 halve pilletjes per dag. Zoals de huisarts verteld had. Ik merkte in mijn lichaam veel onrust, en ik dacht dat dit kwam omdat de Oxazepam niet werkte en mijn stressgehalte hoger werd omdat ik nog steeds niet tot weinig sliep. Want ja, het leven gaat wel gewoon door. De oudste naar school, de jongste vermaken, huishouden, boodschappen etc. Nou, ik hield het na een paar nachten met heel weinig slaap maar bij de oudste naar school brengen en filmpjes kijken met de jongste.
Tot ik na een paar dagen weer energie kreeg. Zoveel zelfs, dat ik steeds bezig moest zijn, op pad was en uiteindelijk lag te stuiteren in bed. Op een ochtend was het zelfs zo erg, dat ik het idee had helemaal onder de pepmiddelen te zitten. Ik was letterlijk op het bed aan het springen, wat uiteraard hilarisch was voor mijn toekomstige man en de kinderen. De oudste vroeg nog:

“Wat is mama allemaal aan het doen, papa?”

Waarop geantwoord werd: Mama is.. Hahahaha…  een beetje in de war.. Hahahahahaha.. Reden voor de kinderen om mee te springen!
Ik sprong verder met de tranen over mijn wangen, ik lag dubbel! Om?? Ja, waarom eigenlijk?? Slaap had ik amper gehad, maar de energie was er wel. Heel bizar! Na een tijdje werd ik weer iets rustiger en leek het ons slim om maar te stoppen met de Oxazepam.

Bijwerkingen

Inmiddels had ik last van:

  • Heel veer energie – Zonder slaap, en dan energie voor 10 hebben. Dat is vaag!
  • Trillen als een gek – Zowel inwendig als uitwendig trilde ik.
  • Druk, drukker, drukst – Alsof ik een trein moest halen en alles binnen een minuut moest vertellen en doen.
  • Geen slaap – Normaal ben je moe na nachten niet slapen, een dag met kinderen etc. maar ik niet.
  • Lachbuien – Zomaar ineens keihard lachen. Gezellig!

En nog wat vage klachten. Tijd om te stoppen dus! Gelukkig hoef je na een paar dagen gebruik, niks af te bouwen en was ik snel weer de oude. Wel weer last van vermoeidheid. Maar dat neem ik maar voor lief! Is ook niet gek na bijna 3 jaar gebroken nachten. Inmiddels slaapt de kleine man vanaf de zomer bijna alle nachten door! Hè, hè…

En nu?

Met een slaappilletje die ik zo nu en dan neem op advies van de huisarts, slaap ik stukken beter. Dit gebruik ik alleen als mijn toekomstige man thuis is. Dan doe ik oordoppen in en slaap ik iets relaxter en langer. Dit maakt mij overdag een beter mens!

“Dat hyperdepieper hoef ik niet meer!”

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge