Tonijn salade

Tonijn salade

Sla is heerlijk fris in de zomer, lekker als bijgerecht of gewoon als je snel iets op tafel wil zetten.
Wij eten het regelmatig, zelfs de oudste (4) is fan van sla. Dit hoor je niet vaak, de meeste kinderen houden er niet van.
Of het nou aan mijn kookkunsten ligt of dat ze het gewoon lekker vindt, maakt mij niet uit. Ze eet tenslotte!

Dit heb je nodig voor deze heerlijke tonijn salade:

  • Tonijn uit blik
  • Honing mosterd dressing
  • Sla (wij eten altijd ijsberg sla)
  • Rode ui
  • Cashewnoten
  • Croutons
  • Zout
  • Peper
  • Penne

Je kookt de penne volgens de voorschriften van de verpakking. De tonijn giet je af en laat je uitlekken in een vergiet.
Vervolgens doe je de tonijn in een bakje met wat peper en zout. Ondertussen snijd je de rode ui en kun je de sla in een slakom mengen met de honing mosterd dressing, een deel croutons, een deel cashewnoten en voeg je uiteindelijk de gesneden rode ui toe. Voeg nu ook de tonijn toe en meng het allemaal goed door elkaar. Zodra de penne klaar is giet je deze af en laat je deze afkoelen of spoel je deze met koud water af onder de kraan. Als de penne goed is uitgelekt kun je ook dit toevoegen aan de sla. Als laatste strooi ik vaak nog wat cashewnoten en croutons over de sla om het er leuk uit te laten zien. Hier en daar een drupje honing mosterd dressing en je kunt het serveren.

Tip: Heerlijk met stokbrood met bijvoorbeeld roomkaas of tapenade.

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *