Tagliatelle met zalm en spinazie

Tagliatelle met zalm en spinazie .Bij ons thuis zijn we dol op vis. Zeker de oudste vraagt hier vaak naar.
Eigenlijk zijn wij alles eters, en houden wij gewoon van lekker eten. Maar er zijn natuurlijk gerechten die je net iets lekkerder vindt, en die het delen waard zijn. Dit is er zo eentje. Tagliatelle met zalm en spinazie!

Wat heb je nodig:

  • Tagliatelle – 200/300 gram
  • Spinazie – Ongeveer 450 gram
  • Zalm – 3 a 4 stukken
  • Ui – 1 grote
  • Champignons
  • Knoflook – Wij houden van knoflook ik gebruik daarom zo’n 3 a 4 teentjes.
  • (Olijf)olie
  • Peper
  • Zout
  • Room – Zelf gebruik ik Campina room culinair.

Snijd de zalm in stukjes. De gesneden zalm doe je in een schaaltje met een beetje olijfolie, peper zout en de knoflook. (geperst of in fijn gesneden stukjes) Zet dit (het liefst al in de middag) eventjes weg zodat de knoflook in de zalm kan trekken. Breng water aan de kook voor de tagliatelle en snijd de ui en champignons.  Zodra het water kookt kun je de tagliatelle toevoegen en in zo’n 8 minuten gaar koken. Ondertussen bak je in een wok of grote hapjespan, de zalm met de ui en champignons. Voeg later de spinazie en de room toe en laat het eventjes pruttelen. Zodra de tagliatelle klaar is afgieten, en goed laten uitlekken.  Daarna kun je het serveren met de saus erover. Om je vingers bij af te likken, mocht je met je handen eten dan. ;-)

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *