Quiche

 

Quiche

 

Een quiche oftewel een hartige taart, is makkelijk te maken en heerlijk om te eten.
Je kunt eindeloos variëren met noten, kruiden, groentes, kazen, vlees, en misschien zelfs met vis.
Hieronder één van mijn quiche recepten.

Wat heb je nodig:

  • (Oude ) geraspte kaas
  • Mozzarella
  • Ui
  • Bosui 
  • Verschillende paprika’s
  • Crème Fraîche ongeveer 175 ml
  • Cashewnoten 
  • 1 Ei
  • Kerriepoeder 
  • Champignons
  • Knoflook
  • Prei
  • Cherrytomaatjes
  • Ham blokjes
  • Peper
  • Zout
  • Deeg voor hartige taart (van Koopmans)
  • Bakvorm

Verwarm de oven voor op 180° . Snijd alle groentes in stukjes en bak deze samen met de ham blokjes in een wok of hapjes pan.
Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, zodat deze wat kan uitlekken. Vet een bakvorm iets in (echt maar een dun laagje) en beleg deze met het deeg. Zelf strooi ik nu oude geraspte kaas op de bodem, zodat het vocht van de groentes beter wordt opgenomen en je geen sompige bodem krijgt. Ook paneermeel/gekruimelde beschuiten is hier ideaal voor. Nu kun je het deeg vullen met het groente mengsel. Verdeel hierover de plakjes mozzarella en de cashewnoten. Maak van de crème fraîche, het ei en kerriepoeder naar wens, een mengsel. Goed roeren! Deze giet je over je groente heen en probeer je te verdelen over de hele quiche. Als laatste nog wat geraspte kaas en cherrytomaatjes en hij kan de oven in. Na 35 minuten is de quiche klaar en kun je aan tafel! Mmmmmm…

 

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *