Muffins

Let's bake muffins

 

Benodigdheden (basis recept):

  • 2 eieren
  • 150 gram suiker (lichte basterdsuiker.)
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • Zout
  • 150 milliliter karnemelk of yoghurt
  • 100 milliliter olijfolie (zonnebloem olie kan natuurlijk ook)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

 

Bereiding: 

Een goede hulp is altijd handig! :-)

Een goede hulp is altijd handig! :-)

Verwarm de over voor op 200°.
Klop in een kom de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snuf zout luchtig.

Roer er vervolgens de karnemelk (of yoghurt) en olie door. Zeef nu het zelfrijzend bakmeel er over en roer het vervolgens luchtig door.

Verdeel nu het beslag over de muffin vormen. En bak ze in 25 minuten goudbruin.

Leuke variatie tips:

  • Choco muffins – Schep eens 100-150 gram grof gehakte chocolade door het beslag.
  • Fruit muffins – Bosbessen, frambozen, stukjes appel…Mmmm…
  • Noten muffins – Kokos rasp, gehakte hazelnoten, amandelen etc. Voor net iets meer smaak!
  • Kruiden – Voeg speculaas kruiden, kaneel of andere kruiden toe voor heerlijke kruiden muffins.

Probeer ook eens deze ontbijt muffins:

Benodigdheden:

  • 200 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje Vanille suiker
  • 1 ei
  • 150 milliliter melk
  • 75 milliliter appelmoes
  • 1 theelepel kaneel

Heel simpel:
Alles door elkaar roeren en in de vormen doen en dan de over in! :-) 200 graden zo’n 25 minuten tot ze goudbruin zijn!

En natuurlijk kun je ook hier weer variëren!

 

Muffins

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *