Omeprarotzol

Omeprazol

Velen van jullie zullen het medicijn wel kennen. Omeprazol.
Een maagbeschermer die zorgt dat je maag minder zuur maakt. Heel fijn als je altijd last hebt van zuurbranden en hierdoor zelfs pijn ervaart. Maar geloof mij, door dit medicijn kun je je heel ellendig gaan voelen.

Na de zwangerschap van de oudste, of eigenlijk al tijdens de zwangerschap kreeg ik enorm last van zuurbranden.
Dit was na de zwangerschap zo erg, dat het pijn deed in mijn slokdarm en ik uiteindelijk via de darmarts Omeprazol kreeg.
Al snel merkte ik verlichting en was ik reuze blij dat ik alles weer kon eten en geen last meer had van zuurbanden en pijn in mijn slokdarm.
Ook tijdens de zwangerschap van de jongste kon ik de Omeprazol blijven gebruiken. Fijn! Want ik zag het er al weer van komen dat ik mega veel last zou krijgen zowel van zuurbranden als van pijn in mijn slokdarm.

 

“Nu 5 jaar later heb ik besloten dit medicijn af te bouwen en hier helemaal mee te stoppen!”

Je vraagt je vast af waarom. Want het werkt toch? Het leek de uitkomst voor mij!

Een tijdje geleden hebben jullie hier kunnen lezen dat ik een vitamine D te kort had en ik onderzocht ben door de internist, een echo heb gehad en een heel uitgebreid bloed onderzoek heb gehad. Dit is niet voor niks geweest. Ik heb al jaren last van vage klachten. (Ga ik zo verder op in) De internist verklaarde mij gezond. Uit mijn bloed is niks gekomen en op de echo was ook niks bijzonders te zien. Wat best schokkend was voor mij. Want hoe kan het dan dat ik mij zo K*t voel! Altijd moe, en dan niet moe in de zin van ik heb hard gewerkt en slecht geslapen. Nee, echt moe! Het gevoel dat alles wat je doet eigenlijk te veel is voor je lichaam. Maar ja, met een gezin en werk kun je ook niet in je bed kruipen en het klokje rond slapen. Hiernaast kwamen er steeds meer vage klachten bij. Vage pijntjes, pijn op mijn borst, duizeligheid noem het maar op. Zal ik dan zwanger zijn? Nee, “onmogelijk” met een spiraaltje. En de klachten die ik heb kunnen ook niet van het spiraaltje komen. Het advies wat de internist mij gaf:

“Leg je erbij neer en leer omgaan met je klachten. Afvallen zou ook een deel op kunnen lossen.”

 

ZO, die komt binnen!

Ik ben niet de persoon die zoiets op deze wijze laat zeggen dus ik heb haar verteld dat ik al 8 kilo (!!) ben afgevallen, ik sport, minder eet, gezonder eet en een ritme heb waardoor mijn klachten toch echt niet kloppen. Afvallen, ik heb niet de juiste BMI. Oké, snap ik.
Maar ik heb twee kinderen waarvan de jongste van 06-09-213 dus, die kilo’s zijn er nog niet helemaal af. Maar ik ben hier absoluut mee bezig. En ik vind mijzelf nou niet de dikste. Ook heb ik er bij gezegd dat ze moet oppassen tegen wie ze dit zegt, want er kunnen mensen zijn die heel onzeker zijn en hierdoor dus extreem gaan lijnen. Met alle gevolgen van dien! Ik geloof dat ze niet had verwacht dat iemand haar tegen zou spreken. Ze kleurde net zo rood als het boek achter haar in de broekenkast. Tja sorry, arts of niet! Sommige dingen kun je ook vriendelijker brengen en elk mens is gelijk voor mij. Welke opleiding dan ook. We sluiten het gesprek af met tot zien. Waarop ik tegen haar zei: Ik hoop het niet. (Ik bedoelde eigenlijk dat ik niet hoop om weer langs te komen, want over het algemeen kom je bij een internist als je ernstig ziek bent. En ik ben nu eenmaal niet altijd serieus..) Ze, wist niet wat ze moest zeggen en ik kreeg een verkrampte lach.

Omdat ik nog niks was opgeschoten en ik toch echt het idee had dat er iets niet helemaal oké was met mijn lichaam ben ik verder gaan zoeken. Toen kwam ik samen met de homeopaat tot de conclusie dat het misschien wel aan de Omeprazol ligt. Ik gerbuik Omeprazol al 5 jaar! Doordat dit medicijn het zuur tegen houdt of beter gezegd vermidnerd, kunnen vitamines zoals B12 minder goed worden opgenomen. Want je hebt zuur nodig om deze vitamine op te kunnen nemen. Als je dit medicijn soms gebruikt is er niks aan de hand. Maar langdurig gebruik kan dus klachten gaan veroorzaken. Inmiddels ben ik helemaal Omeprazol vrij. In twee weken heb ik dit afgebouwd. Om de dag één capsule en dan helemaal niet meer. Ik ben nu een dikke week Omeprazol vrij. En geloof het of niet. Ik heb energie! Echt! Deze week was ontzettend druk. Afspraak hier, afspraak daar, op en neer fietsen na het werk en vele andere bezigheden. Deze week heb ik sinds jaren eens gevoeld hoe je lichaam voelt na een dag hard werken, het hardlopen, een nacht goed slapen. Wat anders!! Gewoon lekker moe na een dag werken. En dan het gevoel na het hardlopen. Ik heb voor het eerst zonder pauze mijn rondje gerend! Ik wist niet wat mij overkwam! Ik rende, en dacht.. Hé ik kan nog wel een stukje. Wat bizar! En de zuur en de pijn in mijn slokdarm…. Die zijn verdwenen! Uiteraard in het begin nog wat last, omdat je lichaam weer moet wennen af te bouwen. Maar nu…. Ik wil natuurlijk niet te hard juichen. Maar laat dit wel een waarschuwing zijn! Omeprarotzol, dat is het als je het jaren moet gebruiken!

 

Liefs Sandra x

 

 

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

  1. Bizar hoe je behandeld bent. Goed dat je er iets van gezegd hebt. Uit ervaring weet ik hoe (slecht) dokters omgaan met ‘vage’ klachten, terwijl een gemiddelde homeopaat je vaak wél vooruit weet te helpen. Ook ik zit met een ernstig vitamine D tekort, zoals je weet. Je krijgt ampullen mee, en that’s it. Totaal geen info. Heb trouwens al jaren vage duizelingsklachten. Sinds ik vitamine D ampullen slik, nog geen duizeling gehad. Ze zouden tijdens hun medicijnen studie meer nadruk mogen leggen op o.a. voeding en oorzaken van klachten i.p.v. ‘klakkeloos’ (niet alle dokters natuurlijk) wat voorschrijven en je dan vrolijk wegsturen. Ik hoor van mijn huisarts dat ze pas sinds een paar jaar bekend is met de eenst van vitamine D tekort. Bij vage (vermoeidheidsklachten) prikken ze daar niet eens standaard op. Jammer.. Fijn dat je je weer beter voelt! X.

    • Echt wel Jootje! Een Homeopaat kijkt per persoon naar de klachten en de mogelijke oorzaken. Een arts kijkt naar het “probleem” en schrijft voor wat er in het algemeen werkt.

      Best wel een soort gelijke situatie hè? Gelukkig nu beide aan het opknappen. Dat is het belangrijkste. En natuurlijk dat we het er beide niet bij hebben laten zitten. Liefs Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge