Ochtendspits…

Iedereen kent het wel.. De ochtendspits. En dan bedoel ik niet op de wegen. Maar gewoon thuis. Vooral als je kind naar school gaat krijg je te maken met het ochtendritueel. In het begin ben je zoekende en vraag je je af of het ooit zal wennen en of het überhaupt goed komt. En als je dan ook nog eens meerdere kinderen hebt, zou het wel eens fijn zijn als je je zelf kunt splitsen. Dit is echter alleen in films en fantasieën mogelijk. Dus, wij mama’s doen dat gewoon! Hoe? Dat is een goeie.. Hoe doen wij dat toch? Nou, dat is heel simpel. Het gaat vanzelf want het behoort bij onze fantastische moederinstinct en oerkracht. Natuurlijk verlopen de ochtenden niet altijd vlekkeloos. Maar als je je kind dan eindelijk veilig en wel op school hebt, dan kun je jezelf best even een schouderklopje en een complimentje geven! Doen hoor! Want je moet tenslotte nog de hele dag. Positief blijven en jezelf eens in het zonnetje zetten geeft je energie en kracht om door te gaan. Neem nou eens die momenten dat je eventjes alleen bent. (Het zullen er echter niet veel zijn, want zodra de kinderen lopen volgen ze je ook echt overal. Ja, zelfs op de WC! Ach, ook dit went en ze kunnen gelijk zien hoe het moet. Toch? ;-) ) Oké, waar was ik.. oh ja, de momenten dat je dus alleen bent.. Je kunt dan enorm genieten van een lekker kopje thee, een tijdschrift, een boek, een koekje, misschien zelfs een stukje chocolade… Hmmmm.. Heerlijk! Of, als de nachten toch nog iets te kort zijn. Want ja, ook dit komt voor als je kinderen hebt. Nog even heerlijk je ogen dicht doen op de bank. Als moeder denk je vaak dat dit niet nodig is en ga je gewoon door. Nou, ik kan je zeggen, heb je de kans om je ogen dicht te doen, doe dit dan ook! (Als je moe bent tenminste.) Want alles begint uiteindelijk bij IK! Ja, daar heb je hem weer. Want als jij, IK dus. Niet lekker in je vel zit, merken de kinderen en je partner dit ook en loop je uiteindelijk jezelf in de weg. Onhandig toch?

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge