Nacht moeder…

” Twee armpjes om mijn nek en een sniffend geluid “

Omdat ik midden in de nacht geen foto´s maak heb ik deze fijne foto toegevoegd. ;-)

Vannacht was het weer eens zover, ik was een nacht moeder. Met nacht moeder bedoel ik niks meer of minder dan er zijn voor mijn kind! Met liefde, hij is natuurlijk niet voor niks wakker.

Liefde geven is liefde krijgen..

Mijn toekomstige man is uit bed gesprongen, ik doe mijn oordoppen uit en hoor paniek in het geluid van ons kleine mannetje. Na 5 minuten besluit ik ook een kijkje te gaan nemen. De kleine man maakt namelijk nog steeds luchtalarm geluiden en mijn toekomstige man is nog steeds bij hem. Ze komen net de slaapkamer uit om een plasje te doen. In paniek roept de kleine man dat papa weg moet. Ik begin rustig tegen mijn kleine mannetje te praten en leg mijn hand op zijn rug en laat weten dat ik bij hem ben. Zachtjes wrijf ik over zijn kleine rugje. Hij wordt iets rustiger en zegt dat hij even met mama wil knuffelen. Prima! Maar dan wel in ons bed anders krijgt mama het ook koud. En we willen je zus ook niet wakker maken. (Ze slapen samen op één kamer.) Hij klemt zijn armpjes om mijn nek en ook zijn beentjes vinden zijn weg om mijn middel. Samen lopen we in elkaar verstrengeld naar onze slaapkamer. Waar hij het liefst in mij kruipt. ” wat is hij soms nog klein” denk ik. Hij ligt sniffend met zijn armpjes om mijn nek en streelt soms mijn gezicht. Ik merk aan zijn ademhaling dat hij rustiger wordt en zijn slaap weer vindt. Zodra ik iets beweeg pakt hij mij stevig vast. Ik merk dat hij het liefste onder mij slaap shirt kruipt. Huid op huid contact lijkt hij nog steeds eeg fijn te vinden. En dat is het ook! Hij voelt of ik er nog echt ben en valt weer dieper in slaap.

Ongemak, maar met liefde!

Zelf lig ik natuurlijk helemaal niet comfortabel, maar met liefde offer ik mijn ruimte en slaap op. Ze groeien immers al snel genoeg. En natuurlijk is het vervelend dat ik wakker ben want ik kan mijn slaap ook wel gebruiken, maar man wat ben ik blij dat ik er voor hem kan zijn! Dat hij zich veilig voelt, zijn verdriet wat er ook was is vergeten en weer lekker kan slapen. Het is het allemaal waard! Want de liefde die hij van mij kreeg en de reactie die ik hierop terug kreeg is toch geweldig! Laat hem alsjeblieft nog lang kind zijn! Zodat ik hem mag troosten, knuffelen, kriebelen etc. voor ik het weet is hij “te stoer”!

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge