Mensen, kinderen… Waar blijft die tijd?

Màn, wat gaat het toch allemaal snel…
Onze kinderen groeien als kool!

De tijd vliegt met kinderen!

De oudste is 6 en heeft vandaag haar eerste echte schoolreisje, mèt de bus nog wel! Zelf vindt ze het alleen maar leuk en snapt echt niet waar ik mij druk om maak. De middelste is nu 3 jaar en mocht, samen met zijn kleine zusje van 9 maanden, vandaag mee naar school om zijn zus uit te zwaaien.
Eerst even de school in, daarna nog even wachten tot de bus er aan kwam.
En omdat het toch heerlijk weer is, konden we mooi nog even buiten vertoeven.

Met zijn allen wachten…

Alle vaders, moeders, broertjes en zusjes verzamelden zich op het plein, waar ook groep 1&2 lekker aan het spelen waren.Kortom een gezellige chaos… Met overal kinderen! Ah, daar komt ze… Met een grote tas onder de arm en een dappere blik. Stoer hoor! Ze laat zich nog even aan de kant duwen als ze de bus in wil stappen en kijkt even boos mijn kant op. Met een blik van

“Zag je dat? Doe er wat aan!”

Ik doe net alsof ik het niet heb gezien en blaas haar een kusje toe. Daar gaat ze.
Mijn grote mini, in de ronkende bus. Klaar voor vertrek met alle andere kinderen.

 

Waar is die kleine?

Enkele moeders stappen nog even de bus in voor een laatste kus en foto, maar ik besluit om het bij een uitzwaaicomité te houden. Mijn man met de jongste gup op de arm en ik met de 3 jarige naast me. Toch? *Huh? net stond hij hier nog. Waar is hij?*

“Mama, ik ga ook mee!”

Roept hij mij toe en dapper zet hij zijn pas in om ook in de bus te stappen.
Nog net op tijd trek ik hem terug, anders zat hij ook al bovenin. “Jij blijft gezellig bij mama, vriend!”
Natuurlijk duurt het wegrijden nog een eeuwigheid en verzwakt de zwaaiaandacht bij zowel ouders als kinderen, maar na enige tijd komt er beweging in de bus. Daar gaan ze… Onze armen zwaaien vrolijk heen en weer en in de bus zitten wat guitige koppies die eigenlijk al bezig zijn om hun tas te openen. Chips, snoepjes, koekjes… Wat hebben ze mee?

Ik had besloten het bij frisse versnaperingen te houden. Tomaat, komkommer, enkele snoepjes en een fles fruitwater. Ineens twijfel ik of ze wel genoeg heeft. Ik zag andere kinderen met zakken snoep op schoot zitten en ons moppie heeft 3 karige snoepjes.

*Stom, stom, stom. Waarom heb ik haar niet wat extra toegestopt?*
Mijn man stelt me gerust. Ze eet graag tomaat en komkommer en krijgen daar ook genoeg. Hij heeft gelijk besluit ik…

 

* Relax moeders! Je kind gaat op schoolreisje,niet op kamers!*

handtekening-roelinda

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Roelinda - Mama gastblogger

Moeder van drie kids – Getrouwd – Houdt van fotografie – Blogt over de dagelijkse belevenissen met haar gezin en alles wat haar verder bezig houdt. Uiteraard met een dosis humor en zelfspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge