Hoe houd je je relatie leuk

Kleine op bed en hallo…. Daar is mijn dagelijkse IK tijd. Ik besluit een film te kijken. Sextape.
De film Sextape is best herkenbaar. En helpt mij weer aan een blog!

Want wanneer maak je tijd voor elkaar vrij om eens een film te kijken, lekker te eten, iets samen te doen en zeker niet onbelangrijk om intiem te zijn? Zodra er kinderen zijn is dit vaak meer gepland dan spontaan. Dat is nu eenmaal zo.
Je kunt niet meer alles doen waar je er zin in hebt en zeker niet op de momenten wanneer jullie dat willen doen! Hoe pak je dit aan?

Je kunt natuurlijk net als in de film een sextape maken. ;-) Maar ik geef graag ook andere tips. Haha..
Want soms moet je gewoon even JIJ & IK tijd creëren. Geen IKmoment maar een ONSmoment!

Wat je kunt doen:

 • Regel oppas (voor ons best lastig, iedereen woont ver weg. ) Maar logeerpartijtjes bij vriendjes, komen iets meer in zicht nu de oudste bijna vijf is. Haar tweede is al een feit! Nu de jongste nog. ;-) Maar een dagje oppas regelen is ook prima! Op een dag kun je veel leuke dingen doen.
 • Kook eens uitgebreid. Samen tafelen met of zonderen kinderen is altijd leuk. Ik ben sowieso een kook liefhebber. Dus, uitgebreid koken en eens luxer koken is geen straf. Heerlijke tapas bijvoorbeeld. Met een drankje erbij, of gewoon van alles wat jullie lekker vinden. En anders is gourmetten ook leuk en gezellig als je niet van koken houdt.
 • Kijk samen een film met een hapje en een drankje. Maak het gezellig met bijvoorbeeld kaarsen.
 • Ga lekker samen ontspannen! Heerlijk samen naar de sauna! (als je man dit te minste ziet zitten. Mijn man heeft hier niet veel zin in. Helaas voor mij. Maar dit doe ik dan gewoon met een vriendin.)
 • Een weekendje weg. Heerlijk samen er even uit. Hotel, lekker eten, shoppen, steden trip genoeg leuks te doen. Ook in Nederland!
  Gewoon thuis zonder kinderen bij slapen, naar de film, lekker eten, shoppen etc.
 • Doe wat je deed voor jullie kinderen kregen. Ga terug in de tijd en kijk wat jullie toen graag samen deden. Stappen zal waarschijnlijk afvallen. Maar de BIOS, sportieve uitjes, uit eten etc. Gewoon doen!

Wij zijn afgelopen weekend voor het eerst in 5 jaar met zijn tweeën een weekend weg geweest! Ja, je leest het goed.. 5 jaar!
Uiteraard deden we zo af en toe wel eens wat met zijn tweeën, maar echt helemaal een weekend weg met zijn tweeën was er nog niet van gekomen. Dus, dat werd wel tijd! En ik kan je zeggen: DOEN!!!!

Sta eens op "uit" en geniet van de rust, elkaar en alles wat jullie willen doen.

Omdat wij erg moe zijn van de jongste, hij is absoluut geen slaper! Hebben wij voornamelijk niks gedaan.
Lees: Slapen, lezen, tv (films) kijken, luieren in de zon, uitgebreid badderen, lekker eten, drankjes drinken, shoppen etc.
Omdat de kinderen bij mijn ouders in Leens (Groningen) logeerden, hebben wij een hotel in de buurt geboekt. Mocht er toch iets zijn of gebeuren, dan zijn we er ook zo weer. Hotel Assen is het geworden. Bij van der Valk zit het eigenlijk altijd goed. Dat wisten we al!
Maar wat hebben wij genoten. Heerlijke kamers, die bedden pasten helaas niet in de auto anders waren ze die kwijt geweest! En dan het bubbel bad en de regen douche.. Ik hou er van. We hebben optimaal gerelaxt en zijn zeker wat meer uitgerust!

Hoe houd je het leuk thuis

Naast tijd aan elkaar te besteden en zo nu en dan leuke dingen doen is het ook belangrijk om je relatie in het dagelijks leven leuk te houden.
Voorkom sleur! Want er wordt gewerkt, je bent er voor de kinderen, je sport misschien wel, afspraken hier en afspraken daar noem maar op.
Maar jullie moeten wel met elkaar het gezin runnen.

Hieronder wat tips om je relatie leuk te houden! En samen je gezin te runnen.

 • Wees blij met jezelf! Een gelukkig gezin en een fijne relatie begint bij een gelukkig persoon. Je hebt het mij vast al vaker “horen”zeggen.
  Maar als jij lekker in je vel zit, zitten je kinderen en je partner dit (vaak) ook. Zorg er dus voor dat je goed voor jezelf zorgt.
  Sport, eet gezond, kleed je leuk en hip! Want nee, als je moeder bent hoef je je niet te kleden alsof je zo uit bed komt rollen en de eerste de beste broek en shirt uit de kast hebt aan getrokken. Vind je het moeilijk om een ritme te vinden tijdens de “ochtendspits” thuis..? Zorg dan dat jij als eerste klaar bent voordat de kinderen wakker zijn. Zo, heb je alle tijd voor hun.
 • Praat! Want als je niet praat, weet je ook niet wat er dwars zit bij de ander.

  Voorbeeld:
  Je kent het vast wel, je ziet een gezin waarvan de vrouw met de kinderen voorop loopt en de man er zo’n 5 meter achter aan sloft..
  Je ziet duidelijk dat de vrouw vindt dat de man weer iets verkeerd heeft gedaan. De beste man is zich van geen kwaad bewust..
  Mannen hebben duidelijkheid nodig! Dit is gewoon een feit. Zeg daarom wat je anders wilt zien en maak samen afspraken of beter nog een taakverdeling. Jij doet de “ochtendspits” en hij doet de “avonddiensten”. Of jij ruimt de tafel af terwijl hij de kinderen bed klaar maakt. Het zijn kleine voorbeelden van dingen die het een stuk makkelijker kunnen maken in jullie relatie en gezinssituatie.
 • Heb sex! Natuurlijk zit je hier niet altijd op te wachten. Of je nou werkt of huisvrouw bent, je bent soms gewoon kapot!
  Te moe, hoofdpijn etc. Dit zijn natuurlijk de excuses die we geruiken om even geen sex te hebben. Maar schuif dit eens aan de kant!
  Trek een leuk lingerie setje o.i.d. aan en heb sex! Dit is niet alleen uitgevonden om voort te planten.. Nee, dit is ook om samen van te genieten, te ontspannen en om je relatie leuk te houden! Geloof mij, succes gegarandeerd als je af en toe even de tijd neemt (vluggertje kunnen natuurlijk ook ;-) ) om sex te hebben. Je merkt dat jullie veel beter met elkaar om kunnen gaan.
 • Toon interesse in elkaar. Uiteraard zijn jullie kinderen de leukste, liefste, grappigste, hebben ze de grote drol ooit gepoept.. Maar heb het ook eens ergens anders over. Over het werk, de buurman die weer iets geks heeft gedaan, over dagelijkse dingen, sport etc. Want je hebt het al snel uren over je kinderen. Logisch, maar soms ook wel herhaling! Ze doen toch elke dag iets geks, leuks, bijzonders….?
 • Doe ook dingen los van elkaar. Dit klinkt misschien tegenstrijdig met sommige bovenstaande dingen. Maar jullie zijn ook een IK.
  Je hoeft niet alles leuk te vinden wat de ander leuk vindt. En als je andere interesses hebt, heb je ook weer gespreksstof buiten de kinderen om. Geef elkaar daarom de ruimte om erop uit te gaan. Dit komt je relatie alleen maar ten goede.

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *