” Leuk zeg, dat je gratis dingen mag doen of houden! “

Gratis dingen krijgen en doen..
Volgens sommigen is dit wat bloggen inhoudt.


Voor mij is het werk

Gratis, dat klinkt leuk! Hierbij vergeten de mensen dat ik er ook iets voor moet doen!
Ik krijg inderdaad regelmatig dingen toegestuurd of ik mag bijvoorbeeld uitjes testen van samenwerkingen/sponsoren.

Hartstikke leuk! En dit maakt het bloggen zeker nog leuker dan ik het al vond. Niet omdat ik dan dingen krijg, maar omdat ik het gene wat ik “moet”doen zo leuk vind! Maar op het moment dat ik een park binnenloop ga ik naast het genieten van en met mijn kinderen ook kritisch kijken.

“Ik ben tenslotte aan het werk”

Mijn doel is om er een leuke review over te schrijven en mijn lezers zo eerlijk en persoonlijk mogelijk te informeren. Zodat het geen verkopers praatje lijkt. Maar een echte ervaring van een hippe moeder!

“Voor ik iets toegestuurd krijg zijn er al heel wat mailtjes (of telefoongesprekken) aan vooraf gegaan.”

Wat doe ik zoal?

Bij een uitje kijk ik naar het totaal plaatje. Is het bijv. kinderwagen vriendelijk, zijn er schone wc’s, wordt er aandacht besteed aan het vermaken van de kinderen etc. Bij het testen van producten komt ook het één en andere kijken. Ik lees de gebruiksaanwijzing, test het product uitgebreid, maak foto’s, bewerk de foto’s, mail of bel over wat en hoeveel er online komt te staan. En soms hebben de samenwerkingen bepaalde eisen waaraan ik moet voldoen. Logisch, zij willen hun product of pretpark zo leuk mogelijk onder de aandacht brengen. Ik vind het allemaal reuze leuk en hoop dit zeker nog lang te doen.

In plannen

Het is ook veel plannen. Met kinderen erbij is een blog schrijven niks. Ik schrijf veel vooruit of kijk wanneer mijn (toekomstige) man thuis is. Soms lukt het wel om iets tussendoor te doen. Ook de afspraken die ik met samenwerkingen maak moeten worden ingepland. Een fatsoenlijk telefoon gesprek met een peuter in de buurt kan ik niet voeren. Dus, vaak gaat alles via de mail. Staat het gelijk zwart op wit. Dat is ook handig.

Ik streef ernaar om iedere dag iets te plaatsen. Soms lukt dit wel en soms niet. Afhankelijk van bijv. internet. Zoals in Luxemburg waar ik uiteindelijk alleen via 4g op mijn site kwam. Een bewuste keuze dus om maar vijf blogs te plaatsen. Anders lopen de kosten wel erg hoog op. Als er thuis ziekte is, kan ik ook niet echt iets plaatsen. Tenzij ik al blogs klaar heb staan. En zo zie ik elke dag weer hoe het verloopt. Na de vakantie periode kan ik weer voor uitschrijven. Voor nu zijn het blogs die ik in de avond schrijf of tussendoor als het moment het toelaat.

Dicht bij mijzelf

Omdat het is ontstaan uit een hobby en ik beschik over een kleine dosis bescheidenheid, wil ik alles zo dicht mogelijk bij mijzelf houden. Dit betekend dat ik soms ook samenwerkingen weiger. Dingen die niet bij mij of mijn doelgroep passen neem ik niet aan! Zo is mij gevraagd om seks speeltjes te testen. Leuk voor in de slaapkamer. Maar hier wil ik niet over bloggen. Ook veel de zelfde dingen weiger ik. Mijn blog moet geen uithangbord van reclame worden. (Of ik vraag of de samenwerking later in het jaar nog wil samenwerken.)

Zo komt er nog veel meer bij kijken! Dus tja… Gratis?!

Liefs Sandra x

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge