De laatste ontwikkelingen omtrent: Groningen / Wie goan terug!

Dat wij terug willen naar Groningen is inmiddels wel duidelijk,
maar wat zijn nu de laatste ontwikkelingen?

img_6951

In juni kondigden wij aan heel graag terug te verhuizen naar onze roots, Groningen. Steeds vaker wordt er gevraagd hoe het er nu eigenlijk voorstaat. Daar ga ik jullie vandaag meer over vertellen. Want zijn er al nieuwe ontwikkelingen? En zo ja, welke…

Vacatures

Alles hangt af van een baan voor mijn (toekomstige) man. Hij is immers de hoofdverdiener hier in huis.
Zoals de meesten van jullie weten is hij werkzaam binnen de politie. Er zouden deze maand vacatures komen in Groningen. (Dit weten wij omdat er overal gereorganiseerd wordt.) Echter duurt dit iets langer en is het nog even afwachten wanneer er gesolliciteerd kan worden. Maar de eerste contacten daar zijn gelegd! We weten inmiddels dat er veel gaat veranderen en dat er zeker plekken vrij komen binnen verschillende functies. Er is al flink heen en weer gemaild met personen binnen het korps in Groningen en zo houden we de lijntjes kort. Om wellicht via een “bekende” iets meer kans te hebben om binnen te komen. En zo terug te keren naar onze roots. Maar als wij deze personen moeten geloven is de kans groot dat het wel goed komt.

Ook ik ben al bezig met het kijken naar vacatures. Alleen is dit iets lastiger, omdat ik de stabiele factor ben binnen het gezin. En afhankelijk van wanneer we die kant op gaan en hoe oud de jongste is, kan ik gerichter gaan solliciteren. Ik heb wel ideeen waarin ik werkzaam wil zijn en waarin niet. En met de kleine naar school kan ik ook meer doorontwikkeling met mijn blog en webshop die ik hoop te gaan toevoegen. Maar, soms komt er ineens iets op je pad! En jawel, ik ben benaderd of ik na de zomer van 2017 bij iemand wil komen werken. Dit zou geweldig zijn! Maar moet natuurlijk allemaal nog. Meer over het geen wat ik misschien ga doen kan ik nog niet zeggen, dit is namelijk nog volop in ontwikkeling. Dat ik zeer enthousiast ben over het idee en de leuke nieuwe uitdaging die dit met zich mee brengt, kan ik wel zeggen.

Wat zijn we allemaal aan het regelen:

  • Contacten leggen binnen de politie. – Dit heb ik hierboven al toegelicht.
  • Basisschool benaderen en informatie inwinnen. – Mail contact gehad met de basisschool waar wij vroeger ook op gezeten hebben. Informatie over de school wordt deze week opgestuurd. Maar we weten al veel over de lesmethode, de schooltijden, activiteiten die er zoal gedaan worden, de leerkrachten die er les geven etc.
  • Ons appartement promoten – Binnenkort ga ik zelf een soort van brochure maken over ons appartement. Om dit alvast te promoten. Hierin komt het hele riedeltje wat bij een makelaar ook in een brochure staat. Foto’s, indeling appartement, omgeving etc. Zo willen we vast aankondigen dat wij het voor de zomer van 2017 graag willen verkopen. Ook gaan wij een makelaar benaderen. En zodra de deal rond is qua baan. Hopla: Te koop! En wie weet is er dan al wel een geïnteresseerde. (Of meer..) (Voor diegene die zich af vragen waarom we het niet vast te koop zetten, hier hebben wij ook over nagedacht. Maar wat nou als het allemaal zo snel gaat dat we ineens geen onderkomen hebben, of bijvoorbeeld nog geen baan in Groningen hebben of het toch niet door kan gaan omdat mijn toekomstige man niet wordt aangenomen!? Liever spelen wij op safe!)
  • Huizen kijken – Ook al hebben we hier nog niks te koop staan en is de deal qua baan nog niet rond, we zijn al wel aan het rond kijken naar huizen. Gewoon oriënteren. Want mocht het onverwachts toch snel gaan, dan hebben vast wat in ons hoofd. En dat hebben we zeker! Ook hierin hebben we al contact gelegd en zouden we mogen komen kijken als het zover is. Nu hopen dat ons nummer 1 huisje tegen die tijd nog te koop staat. Maar er staan er sowieso nog 3 te koop waar we eventueel wel interesse in hebben. We gaan het zien en meemaken.
  • Sparen – Bij verhuizen komen nogal wat kosten kijken. Dus wij sparen waar we kunnen en bezuinigen ook op het één en het ander. Helaas veel tegenslagen gehad op financieel gebied, dus we moeten de schade flink inhalen betreft onze buffer! Shit happens! Positief blijven, je een slag in het rondte werken (ja ik werk ook hard, donderdag is mijn werk dag en mijn blog levert zo nu en dan gelukkig ook nog wat op.) en doorrrrr..

En naast de boven genoemde punten, zijn we natuurlijk nog met veel meer zaken bezig. Maar zo hebben jullie even een beeld van hoe het er nu voor staat. Nog niet veel veranderd, maar toch al wel druk met voorbereidingen! Hopen op een voorspoedig verloop! En dat we voor de zomervakntie van 2017 onze spullen mogen pakken. Maar ook vooral het hier en nu niet vergeten. We wonen immers nog hier en moeten het tot die tijd hier gezellig en leuk houden. ;-)

liefs-sandra-kladblok-accent

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge