Je kindje in zijn/haar blootje.. Wel of niet doen? 

Je kindje in zijn/haar blootje laten lopen.
De één doet dit wel de ander niet.


Uiteindelijk bepaal jij dit als ouder zelf! Maar in sommige situaties is in je blootje misschien niet zo handig.

Wanneer zou ik het wel of juist niet doen?

Naakt/in je blootje zijn is iets wat er wel bij hoort. Het is een deel van de ontwikkeling.
Je kindje leert zo bijvoorbeeld dat hij een meisje of een jongetje is. Hier kunnen ze al vroeg vragen over hebben.
Als peuter zijn dit bijvoorbeeld vragen over “waarom heb ik een piemel en mama niet? Of hebben alle meisjes een plasser?”
Dit hoort bij zijn/haar ontwikkeling. En zelf vind ik het prima als onze kinderen thuis naakt rond lopen. Niet de hele dag natuurlijk maar als ze hier behoefte aan hebben, na het douchen, bij uit school komen… Prima.
Ook doen wij niet preuts naar onze kinderen toe. Zo zien ze ons ook naakt als wij douchen of ons omkleden.
En soms gaan we samen met ze douchen. (De oudste 05-05-2010, en papa douchen minder samen omdat mijn man dit “vervelend” gaat vinden.) Wij willen ze meegeven dat naakt zijn niet gek is.
Maar dat je het niet overal kunt zijn. Bijvoorbeeld: Op straat, in de speeltuin of op school. We vertellen dat je daar je kleren aan moet houden.  Maar ben je op het strand en je moet je je omkleden, dan mag je je wel omkleden en even naakt zijn. Wij houden er zelf niet van dat onze kinderen in hun blootje over het strand rennen. Nu ligt dit eraan waar en welk strand. Een kinderstrand is anders dan een strand waar veel volwassenen liggen. Maar het liefst gewoon met een zwembroek of bikini/badpak aan.

Foto’s maken

Foto’s maken van je kindje die iets grappigs in zijn blootje doet, of lekker zwemt of in bad zit. Prima! Hartstikke leuk om vast te leggen en later terug te kijken. Maar pas wel op met zulke foto’s op social media! Deze foto’s zwerven namelijk niet alleen op je Facebook maar ook over de hele wijde wereld van het web. Je weet nooit wie ze in handen krijgt en wat diegene er mee doet. Wil je zoiets echt delen. Scherm dan het geslachtsdeel af en maak je kindje onherkenbaar. Nogmaals, dit is aan jou als ouder. Maar wees gewaarschuwd. Ik plaats zelf helemaal geen herkenbare foto’s van de kids op social media. Zeker niet op Instagram of Twitter. Mijn privé pagina zo nu en dan voor de mensen die ver weg wonen.

Praat mee

Hoe sta jij hierin? Mogen jouw kindjes thuis naakt zijn?
Lekker rond rennen op het strand of juist niet? En waarom wel of niet?

Liefs Sandra x

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

7 Comments

  1. Wij laten onze kinderen (5 en 7) daar ook vrij in. Bij sommige spelletjes die ze graag doen zoals hondje, paardje, biggetje etc spelen hoort het er ook een beetje bij :-)
    Uiteraard altijd thuis, niet buiten of bij vriendjes.

  2. Ja en nee. Ik voed mijn kinderen ook in dat opzicht vrij op. Ze weten ook dat ik naakt na de sauna ga en dat dat normaal is. Van de week wezen zwemmen bij malkander en dan ook samen in de familie kleedkamer omkleden is veel handiger dan dat gepruts in een hokje. Maar ik laat mijn kids van ruim 7 en bijna 6 niet bloot buiten lopen ook niet op de camping. Dan even een onderbroek aan. Toen ze kleiner waren deed ik het wel maar ze voelen zich er zelf ook niet prettig bij meer. En ook dat mag vind ik. Joshua is besneden en vanaf de f is het verplicht douchen hij had daar eerst moeite mee omdat hij ” anders” was. Hij weet nu dat hij niet de enige is die besneden is omdat wij moslim vrienden hebben dus nu heeft hij geen problemen meer mee

  3. Helemaal met je eens Sandra. Het is goed voor hun ontwikkeling. Vayènne nu 1 1/2jaar zit in de voelfase. Ze vind het heerlijk in haar naakie rond te huppelen. Nu in de tuin handig om te oefenen zonder luier. Maar ik vind het openbaar bloot lopen of zwemmen minder. Je weet nooit wat het bij andere mensen opwekt of zullen doen. Foto’s zijn prive voor onze kleine meid voor later en voor naaste familie maar zeker niet oor sociale media.

  4. Ja hoor, zodra de eerste zonnestraal in de tuin beland willen ze in hun nakie in de tuin. Helemaal prima, ga je de poort uit dan kleertjes aan! Ik leer ze er eigenlijk niks over gaat nog als vanzelf (4 en 2 ) . Foto s ja maar niet in hun nakende niksie op fb.

    Ik geniet van hun schaamteloosheid en nog zo heerlijk puur zijn. Kan niet lang ggenoeg duren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge