“Interactieve” kinderprogramma’s

Schreeuwende kids omdat Dora iets vraag!

Je kent ze vast: kinderprogramma’s waarin het personage zoals Dora of Mickey Mouse je kinderen vragen stelt. Als je ze nog niet kent is de kans groot dat je kindje dit nog gaat kijken. Je komt er eigenlijk niet onderuit. Tenzij je geen televisie hebt of je kinderen nooit tv mogen kijken. ;-)

Leerzaam?

Met zulke soorten kinderprogramma’s kunnen kinderen wel iets opsteken. Zo praat Dora regelmatig Engels en kunnen de kinderen Mickey Mouse helpen bij zijn zoektocht naar bijvoorbeeld een voorwerp. Ook het leren van cijfers, vormen en kleuren komt regelmatig voorbij in deze kindvriendelijke programma’s. Ontzettend leuk en leerzaam dus!

Opvoeding

Persoonlijk vind ik er soms ook een nadeel aanzitten. Zo stond ik laatst in de keuken te koken (ja dit is bij ons een tv moment) en hoor ik beide kids ineens heel hard schreeuwen! ” Zwieber niet stelen!” En nog 2x! Ik kijk om het hoekje en vraag of het iets zachter kan. Want we hebben immers ook buren. “Ja, mama we zullen het niet meer doen” was hierop het antwoord. Een paar minuten later wordt er weer het één en ander geroepen en staat de oudste op de bank. Op de vraag “lieverd wat ben je aan het doen” kreeg ik het antwoord: “O ik mag niet in het water staan dus sta ik op de bank! Uhm… oké, haar fantasie werkt in ieder geval. Ik zeg dat ze dat leuk bedacht heeft maar dat ik liever niet heb dat ze op de bank staat. Zeker niet als hier de nodige bewegingen bijkomen. Ik zie haar namelijk al voorover vallen met haar hoofd op tafel. Ik krijg een teleurstellende de blik en hoor iets van “Dora mag “toch ook niet in wat water komen?”… Zucht… qua opvoeding kunnen ze bij dit soort kinderprogramma’s nog wat leren! ;-)

Tv kijken

Uiteraard zie ik de lol er wel van in. En ergens vind ik sommige programma’s echt leerzaam. Mijn kinderen mogen elke dag wel eventjes Tv kijken. Vaak in de ochtend voor school en als ik ga koken, maar (mijn) kinderen gaan er soms zo in op… dat ze onbewust in gevaarlijke of schreeuwende situaties komen. ;-) Tja, laat ik dit nou net geen goed idee vinden.

Kijken jullie kindjes wel eens zulke kinderprogramma’s en herken jij je in mijn verhaal?

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge