IK-NEE-MAG

 

Ja, je leest het goed. Het gaat over Ik, nee en mag..

Niet over mij maar over mijn peuter die ontdekt heeft dat hij ook IK is. En dat hij nee heel goed kan zeggen en bij alles vraagt of bevestigt met het woordje: MAG!

Als ik in het algemeen vraag: Wie wil er fruit? Roept de kleine man: Ik! Eerder riep hij nog zijn naam. Maar nu is het Ik. Hij heeft nu heel goed door dat hij een eigen persoon is. Naast dat hij al wist dat hij een naam had, weet hij nu dus dat hij Ik is en dit merk je aan alles. We kunnen wel zeggen dat het een feit is dat meneertje een echte peuter is! Want hij zegt ook heel goed NEE! Dit deed hij al voor hij 2 jaar was. Maar nu weet hij ook wat het betekend. Tenminste, als het hem uit komt. ;-)

Als ouder zul je dit herkennen. Want alle peuters komen in de NEE fase. Bij alles wat je vraagt zegt hij of zij NEE! Soms heel frustrerend. Maar weet dat dit over gaat! Bij ons is deze fase voorbij. Heel af en toe hebben we nog een dag met veel nee. Nu is het alleen als hij ook daadwerkelijk nee bedoelt. Hij begint dus te begrijpen wat het verschil is tussen Ja en nee. Maar als wij nee zeggen, kan hij je nog wel eens de gek aansteken. Want luisteren is nog wel lastig. Hij hoort ons wel. Maar tussen horen en luisteren zit verschil! ;-) Ik hou er van!

Ook MAG is aan zijn woordenboek toegevoegd. Hij weet dat mag hoort bij vragen. En als hij iets wil is de vraag van hem ook: Mag? Of Mama mag? Kijk, daar begint het. Ze leggen een link tussen het woord en het gene wat er daarna gebeurd. Geweldig toch? Nu ons mannetje steeds meer taal ontwikkelingen maakt, wordt hij echt een eigen persoontje. Vanaf nu is hij een “zelfstandig” peutertje. En niet meer het peutertje wat zich dingen laat voorkauwen. Ja, ons jongste telg wordt groot!

IMG_0108-0.png

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge