Hoe staat het met de trouwplannen?

Alweer een jaar verloofd!

Trouwplannen…. Het begon op 18 juli 2016, daar ging hij dan eindelijk op zijn knieën en waren wij ineens verloofd! Inmiddels is dit alweer een jaar en paar dagen geleden. Jullie zijn vast nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen. Nou, daar vertel ik graag over. Ik neem je hieronder mee in de wereld van regel dingen omtrent onze trouwplannen.

Save the date

Een jaar verloofd en nog geen concrete plannen, dat kan natuurlijk niet! ;-) Dus, hebben wij deze week eindelijk een datum bedacht! Het wordt……. 18-10-18! En nu we dit weten kan ik eindelijk verder brainstormen en dingen gaan regelen. Het voelt ineens veel echter nu we de datum hebben. Haha..

What to do?

Allereerst hebben wij de datum bekend gemaakt bij onze ouders, familie en vrienden. Kunnen ze dit vast in de agenda zetten. :-)

Daarna zijn wij gaan bedenken wat wij precies willen. Groot, klein of iets ertussen. Wij hebben er voor gekozen om de mensen die het dichtste bij ons staan uit te nodigen. Dit gezien het feit dat wij al ruim 13,5 jaar samen zijn en we al twee prachtige kids hebben. En wij willen er ook niet te veel kosten aanhangen. Prima! Dit wetende kunnen we verder.

Het volgende wat denk ik handig is om te regelen:

 • Een draaiboek maken. – Inmiddels zeg ik: CHECK! Want deze heb ik al opgesteld. Hierin zet ik alles… O.a. de locaties die ons leuk lijken voor na de ceremonie, de kaarten die wij leuk vinden, ringen, kleding/jurken ( dit is lastig want zie ik mijzelf wel in een trouwjurk?!?! Of ga ik voor iets wat bij mij past?!?! Of verras ik toch iedereen met iets totaal onverwachts?!?!) , financiële kosten in een overzicht… Ja, alles dus!
 • De datum vastzetten bij de gemeente. – Dit gaan we ergens in januari doen. Want voor we dit door kunnen geven, moet je weten wie je getuigen gaan worden en hier het één en ander voor regelen, wie je BABS wordt en waar je wilt trouwen. ( andere tips zijn welkom, mocht ik iets vergeten.)
 • Locatie kiezen waar we willen trouwen. – Keuzes… keuzes… waarschijnlijk gewoon het stadhuis.
 • Een BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) uitkiezen. – Zoals het nu lijkt zijn we hier al uit! Iemand die luchtig vertelt met een flinke dosis humor kwam voorbij.
 • Kaarten sturen. – Als we de datum vast hebben gezet, de locatie weten waar we gaan trouwen en de locatie gevonden hebben waar we na de ceremonie naartoe gaan… kunnen de kaarten de deur uit!
 • Dan is het daarna denk ik tijd om eens te kijken naar ringen! – Lastig, we hebben niet altijd de zelfde smaak! Ach, we hebben nog even…
 • Fotograaf – Van zo’n bijzondere dag wil je natuurlijk ook mooie foto’s. Die moeten gemaakt worden door iemand met originele ideeën. Wij zijn niet van de standaard kiekjes… Suggesties zijn welkom! (omgeving Apeldoorn.)
 • Taart – Bij een feest hoort ook taart.. Hmm… eens kijken welke smaak/smaken we willen en hoe we dit dan gaan vormgeven…
 • Thema – Gaan we een thema gebruiken of houden we het gewoon?!?! Wat moet je veel brainstormen zeg…. Één ding scheelt, ik heb al heel wat ideeën, maar deze ga ik natuurlijk niet allemaal vertellen. Ik zal ze eens met de toekomstige man bespreken.. ;-)

Zoals je ziet zijn we er best al druk mee. Uhm…. vooral ik! Maar ik gok dat dit een vrouwen dingetje is. De vrouwen regelen en de man stemt toe toch? Hihi… Ben jij getrouwd? Zo ja, wat zijn je tips?

 

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

5 Comments

 1. Je bent al aardig op weg zo te zien met plannen maken. Tip: Je kunt ook leuke kleding huren voor z’n dag. Leuk trouwens he die voorpret.

 2. Trouwen is the bomb haha. Ik ben in 2010 semi-stiekem getrouwd. Qua ringen hebben we geen setje trouwringen, maar allebei een ring die bij ons past. Ik witgoud met diamanten die ik ergens in de uitverkoop vond en mijn man een titaniumring voor, jawel, 35 hele euro’s haha. Qua fotograaf zou je eens kunnen kijken naar Erica Turmel of Simone Nijssen. Mijn grootste tip: doen wat goed voelt voor jou zonder je druk te maken om de mening van een ander

  • Geweldig zeg! Zo kan het ook inderdaad. Ja, we gaan zeker doen wat dicht bij ons staat. Korn vast goed! Kleine selectie mensen die erbij mogen zijn. En ik ga niet in jurk! Nou ja, geen echt trouwjurk… niks voor mij! Hihi..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge