Hoe gaat het met mijn nieuwe levensstijl ? + Paleo pizza recept

Pizza, ik hou er van!


De meeste pizza’s zijn niet zo gezond. Maar ik hou wel van zo nu en dan een puntje of eigenlijk gewoon een hele pizza! Mmmm…. Maar vaak zijn deze natuurlijk vet, zitten ze vol met toegevoegde shit etc.

Paleoproof

Jullie hebben ongetwijfeld meegekregen dat ik sinds een week Paleoproof door het leven ga. En al verschillende mensen vroegen mij hoe ik dit ervaar. Nou, het gaat mij goed af. Ik ben reuze enthousiast en ben erachter dat pure producten ook super lekker smaken! Dit wist ik deels natuurlijk al. Maar nu ik alleen maar verse producten gebruik, wordt het nogmaals bevestigd. De pakjes en zakjes komen er hier niet meer in! In grote lijnen eten mijn toekomstige man en de kinderen al gewoon mee. En ik streef ernaar om in de toekomst met het hele gezin “oervoer'” te eten. Want dit is het, oervoer. Terug naar wat onzer voorouders aten.

Man, ik merk echt al verschil! Ik heb een minder of eigenlijk helemaal geen opgeblazen gevoel, ben al iets fitter, geniet ontzettend van elke maaltijd én de tussendoortjes die je kunt eten zijn ook gewoon om je vingers bij af te likken. Ik vraag mij echt af wat wij de afgelopen jaren allemaal in ons lijf hebben gestopt! Ai! Niet te lang bij nadenken. Tussen de maaltijden door heb ik eigenlijk helemaal geen trek. Zo nu en dan rond 16.00ur krijg ik wel zin om even iets te kauwen. Dan neem ik bijvoorbeeld wat noten, een Paleoproof koekje, crackertje een stuk fruit of groente. Verbazingwekkend eigenlijk.  Ik was altijd hongerig. Misschien komt dit door betere voedingstoffen. Fijn is het zeker!

Gezond(er) genieten van “fastfood”

Uiteraard wil ik zo nu en dan ook snacken! En nee, ik ga niet naar de friettent en laat geen pizza bezorgen, ik maak gewoon alles zelf. Ik raak geen aardappel, gluten, granen, rijst e.d. meer aan. Maar snacken kan ook Paleoproof! Dat is toch geweldig? Neem nou een pizza. Ik maakte gisteren eentje en heb er  echt enorm van genoten. Een pizza die smaakt naar een “vette” echte pizza uit de diepvries o.i.d. maar dan vers, gezonder en nog voller van smaak! Ja, het kan! Zelfs met krokant randje!  Ik deel graag het recept.

Paleoproof pizza

Benodigdheden: 

  • 120 gram tapiocameel
  • 60 gram kokosmeel
  • 60 milliliter heet water
  • 120 milliliter olijfolie en 
  • 1 losgeklopt ei
  • (Keltisch/ biologisch) zout

Doe de tapiocameel, kokosmeel en iets zout in een kom. Meng dit door elkaar en voeg al roerend het water en het olijfolie toe. Goed roeren tot het één geheel wordt. Voeg nu het ei toe (bewaar iets om over de bodem te strijken) en roer nogmaals goed door. Zodra je merkt dat het een bal vormt kun je aan de slag om er een bodem van te maken.( Is het deeg te dun? Voeg dan steeds één eetlepel kokosmeel toe te dik? Voeg dan iets water toe.)  Leg  het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en druk met nog een bakpapier het deeg plat en probeer een ronde pizza bodem te vormen. Bestrijk deze nu met het eimengsel. Bak de bodem nu 10 minuten op 200 graden (heteluchtoven). Beleg je pizza naar wens bijvoorbeeld met gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, knoflook, biologische shoarma, rode ui, paprika en champignons. Kun je tegen lactose? Voeg dan nog mozzarella en iets geraspte kaas toe. En bak daarna nog 10 minuten af. Smakelijk eten!

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

    • Dat snap ik! Ik zal er eens een blog aan wijden. Maar ik begin vaak met een goed gevulde smoothie. Lunch met bijvoorbeeld twee gebakken eieren met bacon. Als er smoothie over is drink ik deze erbij. Rond 16.00uur eet ik een bakje noten. En in de avond een goed gevuld bord met warm eten. En als ik tussen door zin heb eet ik gewoon een stuk fruit, groente of een zelf genaakt koekje O.i.d. ook maak ik zo nu en dan een heerlijk toetje! Tussen alles door druk ik zo’n 2 liter water. Best veel nog toch??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge