Over mij

 

Wie Wat Waar..

Het klink een beetje zoals het “vroegere” Hyves, maar nee… het gaat over mij: Sandra Dijkhuizen, geboren op 19 juni 1986 te Delfzijl.
Mijn eerste 2 levensjaren gewoond in Appingedam. Daarna verhuist naar Leens. (Groningen) En na een heerlijke jeugd uiteindelijk mijn grote liefde en voormalige buurjongen gevold naar Apeldoorn. Al sinds 2004 mogen wij een stel zijn en zijn we ondertussen in het bezit van een huisje, plantje, beestje en kindje. Eigenlijk ben ik moeder van 2 kinderen. Een prachtige, lieve, zorgzame, pittige meid geboren in mei 2010, en een stoere, aapachtige, klauterende, grappige uitdagende jongen geboren in september 2013.

About work:

Ik ben op dit moment Thuisblijfmama, mede door mijn ziektes heb ik gekozen om thuis voor de kinderen te zorgen. Eigenlijk zoek ik nog iets wat hierbij aansluit. Zeker nu de jongste ook naar school gaat. Maar het is best lastig als je niet kunt inschatten wat je dagen qua pijn en energie brengen! Ik ben op dit moment erg zoekende, naar de mogelijkheden. Een omscholing ligt voor de hand!

In 2013 heb ik mijn hobby fotografie opgepakt, met als resultaat af en toe een fotoshoot en in 2015 is hipenmoeder.nl ontstaan. Een blog voor (hippe) moeders en vrouwen. Een blog die ik helemaal zelf uit de grond heb gestampt. Na uren achter de laptop om de website te vormen, ging hij online en heb ik in korte tijd een mooi bereik van enthousiaste lezers en volgers opgebouwd. Op mijn blog vind je van alles! Recepten, persoonlijke stukken, tips over opvoeding, leuke dagjes uit, beauty gerelateerde blogposts en ga zo maar door!

Hobby’s:

Als de kinderen het toelaten, kun je mij vaak in de keuken vinden. Koken, bakken etc. daar word ik erg vrolijk van. Ook mijn creativiteit laat mij niet in de steek. Ik ben graag bezig met creativiteit op wat voor manier dan ook. Deze creativiteit kan zich uiten in foto’s, knutsels, taarten of verhalen. En nog heel veel meer. Een bezig bijtje dus!

* Betreft mijn Gezondheid:

Ik ben chronisch ziek, dit klinkt heftig maar ik probeer positief te blijven. Dit gaat de ene dag beter dan de andere. Want je hebt nu eenmaal goede en slechte dagen. Uiteraard vertel ik hierover om zo lotgenoten te informeren en misschien te kunnen stimuleren door te gaan met hun leven ( ik weet dat geen enkele chronische zieke het zelfde is, iedereen ervaart zijn klachten en pijntjes anders en heeft ook een andere “behandeling” nodig of  volgt een levensstijl die bij hem/haar past. Uit ervaring weet ik dat dit een zoektocht kan zijn, maar houd hoop!) en wellicht dat ook zij hun energie etc. (deels) terug krijgen.

Sinds juni 2017 is bevestigd dat ik maar met 1 oog de wereld in kijk. Oké, dit klinkt gek.. maar waar het op neer komt is dat ik vroeger een lui oog heb gehad, en dat deze eigenlijk nooit is gaan samenwerken met het andere oog. Met als gevolg dat ik nu alleen de rechter gebruik. Links fungeert alleen als ik rechts dicht doe. Conclusie: 50% zicht. Ik weet niet beter maar het verklaart wel waarom ik mij vaak stoot, struikel, dingen niet zie etc.

Sinds november 2016 weet ik dat ik het Hypermobiliteitssyndroom ( ik schijn erg lenig te zijn. Zo kan ik bijvoorbeeld mijn duim tegen mijn pols krijgen.), Fibromyalgie (pijn in de spieren en het bindweefsel) en ME/CVS (chronische vermoeidheid.) heb. Daarbij komt nog PDS (prikkelbare darm syndroom). Deze diagnose kreeg ik in 2013. Ondanks mijn “beperkingen” blijf ik positief en probeer ik door middel van  het volgen van een Paleo/gezonde(re) levensstijl mijn energie level zo hoog mogelijk te houden en vervelende klachten en pijntjes de baas te blijven. En dit gaat heel goed. Ik heb eigenlijk alleen nog last van PDS. Dit is ook mogelijk geworden door de Mensendieck theraphie die ik gevolgd heb.

Dit alles kun je terug lezen in mijn blogs. Ik hoop jullie veel leuke dingen te laten lezen.
Niet alleen over mijzelf, maar ook over van alles met betrekking tot het moederschap, de nieuwste beauty trends, uitjes voor het hele gezin etc!

Hippe groetjes, van mij : Sandra

Woorden die mij vormen zijn: Spontaan, vrolijk, enthousiast, doorzetter, prettig gestoord, moeder, zorgzaam, fotografie, koken, lezen, buiten, lachengierenbrullen en natuurlijk HIP!

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *