Help! Mijn peuter wordt een kleuter!

Nog even en het is zover:
mijn “kleintje” wordt 4!

Van baby naar peuter en van peuter naar kleuter

Mijn baby was ik al kwijt aan die peuter die hij langzaam (eigenlijk veel te snel) werd. Maar nu verandert dat mini mensje van peuter in een kleuter! En ja, straks moet ik hem echt los gaan laten… Dubbele gevoelens gaan er door mij heen. Waaronder vreugde voor het feit dat hij naar de basisschool mag om te gaan leren, vriendjes te maken, zelfstandig te worden en een IK te ontwikkelen. Onwijs veel zin heeft mijn (nu nog) peutertje in dit avontuur wat hij met beide handen aan pakt! En o, wat gun ik dat mannetje dit avontuur. Maar ja, ik ben mij er natuurlijk heel bewust van dat dit echt de laatste dagen en weken met hem thuis zijn. Dit is goed, ja ontzettend fijn.. Voor hem, voor mij dus voor ons ALLEBEI! Hij gaat een IK ontwikkelen en ik, ik krijg wat meer vrije tijd. Ik kan van alles doen wat ik altijd al wilde doen. Toch? Hmm… werken onder schooltijd, bloggen to the max, lezen, schoonmaken zonder peuter die het à la minute weer vies maakt en ga zo maar door…..

Het komt nooit meer terug

Langzaam word ik mij er (iets pijnlijk) van bewust dat deze bijzondere en mooie tijden van het baby en peuter zijn nooit meer terug komen. Beide kids hebben deze stations gepasseerd en gaan straks naar school. Al 7 jaar ben ik moeder en dat is geweldig! De liefde die je voor je kind voelt is met geen pen te beschrijven, het is een nieuwe manier van houden van die ik 7 jaar geleden heb mogen ontdekken en meemaken. En dik 3 jaar geleden weer opnieuw. Dit zal altijd zo blijven. Als ik terug kijk naar deze jaren krijg ik gemengde gevoelens: vreugde, intense liefde, trots maar ook ontroering op positieve en negatieve manier bereiken mij. Want zeg nou zelf, iets afsluiten wat nooit meer terug komt….is nooit makkelijk! Samen gaan we nieuwe herinneringen maken, hij gaat de kleuterfase in en ik zal hem hierin steunen. Ik geef hem het vertrouwen wat hij nodig heeft om zich zelf als individu te gaan ontwikkelen. Wij als gezin zullen hem ondersteunen waar nodig en hopen dat hij zijn IK ontwikkeld! En ik geloof dat dat een hele leuke IK gaat worden. Voor nu geniet ik nog even extra van mijn aapachtige, stoere, ondernemende en iets ondeugende peuter! Straks spreid hij zijn vleugels… en vliegt hij uit… uit naar een avontuur op de basisschool als beginnend kleuter! En zeg ik:

“Hé kleuter, waar ga je met mijn peuter naartoe?!”

 

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge