Hallo, mijn naam is Paleo !

Paleo, dat wordt mijn (onze) nieuwe levensstijl.

Paleo is nog niet heel bekend in Nederland. Maar het begint langzamerhand wat meer bekendheid te krijgen. Steeds vaker zie je Paleo recepten voorbij komen. Ze zijn lekker en gezond. Paleo is eigenlijk een “dieet” of wat ik beter vind passen: Een levensstijl die je aanneemt. Vandaag vertel ik hier meer over en waarom wij er voor kiezen deze levensstijl te gaan volgen.

Wat is Paleo?

Omdat je je waarschijnlijk afvraagt wat Paleo nu precies is, leg ik dit in het kort uit. Zoals ik het zelf nu begrijp, (ik kom net kijken en ben nog volop aan het inlezen en aan het voorbereiden op het echte beginnen met deze levensstijl.) eet je alleen voeding die je in de natuur kunt vinden. Dus:

  • Groenten
  • Vlees
  • Vis
  • Eieren
  • (soms) fruit
  • Noten en
  • Zaden

Je maakt hiernaast o.a. gebruik van:

  • Gezonde oliën (o.a. olijf, kokos, macadamia, lijnzaad)
  • Amandelmelk (En als je tegen melkproducten kunt. ) – Vollere producten zoals roomboter, volle melk etc. Echter “hoort” dit niet helemaal bij Paleo maar kun je als je toch gebruik wilt maken van melkproducten het beste volle producten nemen.
  • Amandelmeel / Kokosmeel / Tapiocameel

Het eerste rijtje bestaat uit natuurlijke vetten, eiwitten en vezels maar is laag in koolhydraten. Deze voeding at men vroeger en zij waren slanker, sterker en fitter. Als je alleen deze voeding gaat eten zal je lichaam op den duur je lichaamsvet zien als eerste brandstof en dit verbranden. Je gaat dus eigenlijk eten zoals onze voorouders dit deden!

Waarom Paleo?

Zoals je wellicht al hebt gelezen, ben ik chronisch ziek. Op dit moment zit ik gewoon echt niet lekker in mijn vel. Hierbij komt dat ik weer ben aangekomen omdat ik minder intensief kan bewegen en vrijwel geen energie heb. Balen dus! Nu ben ik rond gaan vragen, zoeken en lezen wat mij zou kunnen helpen. Natuurlijk kan ik cursussen gaan volgen, oefeningen gaan doen etc. Maar ik wil iets wat ik nu kan starten en ook kan blijven doen. Dus eigenlijk een levensstijl gaan aannemen waarin ik mij nu en in de toekomst fijn voel. Na veel lezen kwam ik bij Paleo uit. Al meerdere mensen zag ik schrijven over ME/CVS en Fibromyalgie, en die door Paleo hun klachten vrijwel kwijt zijn. Ook een Fysiotherapeut rade mij aan om mij eens te gaan verdiepen in voeding. Ik denk dat ik dit goed heb gedaan. Ik wil nu alle restjes in huis opmaken en daarna starten aan deze nieuwe levensstijl.

Doen de kinderen ook mee?

Wij willen de kinderen sowieso een gezonde(re) levensstijl meegeven. Maar dat proberen wij nu ook al. In grote lijnen zullen de kinderen dus ook mee gaan doen. Of het mogelijk is om hun helemaal mee te laten doen…..? Voor nu willen wij eerst zelf uitvogelen of dit ons echt beter doet voelen. Ik sta hier erg positief in en denk dat het weglaten van bepaalde voeding echt kan helpen. Gluten, wat voorkomt in granen had ik eerder al eens gehoord. Hiervoor heb ik een tijdje mais en spelt producten gebruikt. Dit deed al wat met mijn lichaam. En zeker mijn prikkelbare darm syndroom was minder aanwezig.

Boeken en digitale recepten e.d.

Ik ben uiteindelijk terecht gekomen op deze website. Hier vertelt Mitchel over zijn situatie en hoe hij uiteindelijk veranderd is.
Via hem, of eigenlijk zijn facebookpagina en Instagram. Ben ik nog meer overtuigd geraakt en heb ik uiteindelijk vandaag zijn boeken besteld. Ik houd jullie op de hoogte. Maar eerst verder met lezen in het boek: De Paleo revolutie.

* Dit bericht is NIET gesponsord.

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge