Griep “verpest” je regels

Als ouder maken we het allemaal mee. Je kindje is niet lekker, het heeft griep!
(Of hij/zij krijgt een tandje, heeft prikjes gehad etc.)

 

Je hebt als ouder bepaalde regels bedacht om je aan vast te houden.
Maar zodra je kindje ziek is… Plons! Valt dit in het water. Herkenbaar zeker? Ja, dat dacht ik al. ;-)
Dingen die ik altijd gezegd heb (ook buiten het ziek zijn om trouwens) zijn bijvoorbeeld de volgende regels:
* Geen kinderen tussen ons in / bij ons in bed. – Bij de oudste ging dit super!
Ik denk dat zij alleen bij ons heeft gelegen in de ochtend om lekker samen te knuffelen. Maar toen wij de jongste kregen viel deze regel al snel in het water. Hij sliep een hele tijd in zijn eigen bedje bij ons op de kamer. (Appartement met twee slaapkamers)
Heel handig met borstvoeding. Ik deed twee stappen en ik was bij hem en kon hem ook zo weer terug leggen. Niks aan de hand.
Maar al snel bleek dat meneertje niet zo’n goede slaper is. Van alles geprobeerd! En eigenlijk breek je op den duur.
Je wordt moe en wilt gewoon slapen! Dus meneer had geluk.
Zodra hij huilde heb ik hem gepakt en lag hij bij mij op schoot. Toen hij groter werd, tussen ons in. En nu nog wel eens.
Maar gelukkig minder vaak! De oudste leggen we wel eens in het camping bedje bij ons als ze ziek is. Tja, als ze beide hun eigen kamer hadden was dit misschien anders! Nu maken ze elkaar wakker en als je ziek bent, moet je gewoon veel slapen en wil ik ze toch het liefst dicht bij mij hebben.

* Niet in de box slapen – Een bed is om te slapen, een box om in te spelen. Dit hadden wij bedacht.
Nou wat een gedoe. Je ziet dat je kindje in slaap valt, wilt hem/haar in bed leggen en ploep de ogen staan wijd open!
Daaaaag slaapje.. Dus, vanaf dat punt lekker laten liggen in de box. Ook veel makkelijker als ze ziek zijn! ;-) Kun je ze fijn in de gaten houden.

* Slapen op schoot – Dit vond ik erg gezellig maar ik had mijzelf toch voorgenomen om dit niet altijd toe te laten.
Je hebt tenslotte genoeg andere dingen te doen. Jaaaa daag!! Er is niks mooier om na de borstvoeding met je slapende kindje te knuffelen.

* Eten wat de pot schaft! – Mijn kinderen eten wat de pot schaft. Als ze dit niet willen hebben ze gewoon pech! Ik weet dat ze alles lusten. Wij hebben makkelijke eters. De oudste lust alleen geen jam. Als ze hun bord niet leegeten mogen ze geen toetje riep ik altijd!
Nou daar ben ik op terug gekomen. Je wilt ook niet midden in de nacht brood gaan smeren toch??? En zeker niet als ze ziek zijn.
Dan wil je dat ze in ieder geval iets binnen krijgen. Dus, als ze dan zin hebben in ijs zodra ze wakker worden, krijgen ze ijs!
Zit vocht in en koelt hun keel.

* Kleding dragen die jij leuk vindt als ouder. – Mijn kinderen dragen wat ik leuk vind. Ik hoor het mijzelf nog zeggen.
Nou geloof mij, de oudste wilde dit al niet meer sinds ze 2 was! Echte meid met een eigen stijl en willetje! En ik moet zeggen, ze heeft een leuke smaak! ;-) Bij de jongste kan ik alles aan doen. Al wordt het als iets lastiger. Hij vindt een overhemd gewoon niet lekker zitten. Hahaha.. Als ze ziek zijn zeg ik altijd: Doe maar lekker je pyjama aan. De jongste vindt dit prima. Maar de oudste niet altijd. Het liefst wil ze dan nog steeds een jurkje aan. Een nachthemd bied uitkomst! ;-)

* Niet te veel tv kijken of te lang op de iPad. – Uhm.. Je begrijpt het al.. Als je niet lekker bent wil je gewoon lui op de bank hangen en filmpjes kijken. Af en toe lekker slapen maar vooral niet (te lang) spelen! Weg regel!!

En zo zijn er vast nog heel veel regels in het water gevallen.. Ach, alles voor je kinderen toch?
Wat veranderd er bij jullie zodra de kinderen ziek zijn of welke regels zijn er in het water gevallen sinds de kinderen er zijn?
IMG_0108-0.png

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

One Comment

 1. Niet doorslapende kinderen.
  Onze kinderen drinken als ontbijt altijd pap uit de fles. Ik heb gewoon de speen in een kruis geknipt. Heerlijk vinden ze dat. Ik ben snel klaar ‘s ochtends en ze hebben hun buikje vol. Ik heb er speciaal grote flessen van Avent voor gekocht.

  Praktisch dagelijks werden de kinderen om de beurt ze ‘ s nachts wakker van de honger. Ik heb ze dan een flesje pap gemaakt. Niet zoveel als in de ochtend, maar wel gedaan.
  Dit was natuurlijk tegen de regels. Maar het hielp super! Met de 5 minuten waren ze weer in slaap. Als je gewoon de dag erop moet werken dan is het nachtbraken van 2 kinderen best pittig hoor. De ene om half 1 / 1 uur en de andere zo rond 3 uur.

  Natuurlijk was het niet goed van mij, maar ik kon ook niet functioneren op een paar uur slaap per nacht. Mijn eigen regel dus verpest…

  Mijn oudste van inmiddels 6 jaar wordt nog wel eens wakker, maar niet meer elke nacht. Zij wil geen pap meer en sinds een maand ook niet meer als ontbijt. Haar smaak is veranderd. De jongste heeft zo nu en dan periodes dat hij wakker wordt. “flesje pap”? Zegt hij dan. Helemaal verpest :-) :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge