Getest: Zechsal skin balm tegen puistjes e.d.

Zijn puistjes verleden tijd met dit “wondermiddel” ?

Puistjes, roodheid, oneffenheden etc. helaas heb ik hier regelmatig last van. Zeker rond het maandelijkse feestje genaamd: menstruatie. Rond deze periode is mijn huid nóg gevoeliger en heb ik rondom mijn mond altijd rode vlekken en op mijn kin en voorhoofd altijd een paar dikke puisten. Omdat je hier (zeker als volwassen vrouw) niet vrolijk van wordt, zou een “wondermiddel” erg fijn zijn. En zo kwam daar ineens een mailtje of ik de skin balm van Zechsal wilde testen. Ja hoor, met liefde!

Wat is het ?

Zechsal skin balm is een balsem voorzien van pure magnesium. Met de ingrediënten: Aqua, Magnesium Hydroxide, Propanediol, Cyclodextrin, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Hydroxypropylcellulose. Dit kan ervoor zorgen dat:

  • Puistjes, roodheid en oneffenheden verminderen.
  • Talgvorming vermindert.

Het is dermatologisch getest en bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Hoe gebruik je het ?

Je kunt het gebruiken als gezichtsreiniger of gezichtsmasker. Als je ervoor kiest het te gebruiken als gezichtsreiniger verdeel je het met je handen ( watjes blijven plakken !) over je gezicht en was je het met lauwwarm water vrijwel direct weer schoon. En als gezichtsmasker werkt het eigenlijk het zelfde alleen laat je het dan langer op je gezicht zitten. Er ontstaat na een paar minuten een trekkerig gevoel op je huid. Het masker… je mag het zo’n 10 minuten laten zitten.


Mijn bevindingen

Ik had verwacht dat de skin balm iets dikker zou zijn. Het aanbrengen bleek iets lastiger dan gedacht. Het is waterdun en het goed verdelen is hierdoor een kunstje doordat het snel door je vingers verdwijnt. Watjes blijven helaas aan je gezicht plakken, misschien met een washandje o.i.d. verdelen als je dit niet met je handen wilt doen. ;-)

De geur doet mij denken aan een écht huisartsen/ziekenhuizen geur. Je weet wel, zo’n steriele chemische geur. Niet verveld ervaren trouwens.

Zelf heb ik beide manieren getest: Gezichtsreiniger en gezichtsmasker. Mijn voorkeur gaat uit naar het gezichtsmasker.  Ik moet zeggen dat het mijn puistjes wel iets uitdroogt waardoor ze misschien net iets eerder verdwijnen dan normaal. Daarentegen heb ik na lagere tijd gebruik een ontzettend droge huid (misschien komt dit doordat ik het langere tijd in korte periode testte. *lees: smeerde dagelijks zo’n 3 weken achterelkaar.) gekregen en zijn mijn roodheid en oneffenheden niet verdwenen.

Beveel ik het aan?

Ik denk dat ik het nu iets minder frequent ga gebruiken, maar wel voor een langere periode. Zodat mijn huid niet uitdroogt. Want het masker vind ik eigenlijk best fijn! Ook al houd ik eigenlijk meer van een masker die je ook daadwerkelijk ziet zitten. Gewoon voor het idee dat je ziet dat je iets aan je gezicht doet en je dus niet vergeet dat het erop zit. (Bijvoorbeeld als de postbode een pakketje komt brengen!) Al merk je na een tijdje wel dat het er nog op zit! Het scheelt je wel een schrikreactie van de postbode. ;-)

Je kunt Zechsal skin balm kopen voor €14,50,- Dan heb je een flesje van 50 ml. Hier doe je trouwens erg lang mee. Ik ben nu zo’n 3 weken verder en mijn flesje is nog zeker tot de helft vol.

* Dit artikel bevat een gesponsord product.
Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge