Ga je mee op zeilkamp?!

Is jouw kind een waterrat, schatzoeker, actieveling of avonturier?! Of misschien wel allemaal… dan is zeilkamp zeker iets voor hem/haar!

Zeilkamp, dat klinkt leuk! En dan te bedenken dat je er nog zoveel meer kunt doen dan alleen maar zeilen. De zomervakantie was nog nooit zo leuk! Want welke avonturier wil nou niet allerlei watersporten uitoefenen?! Denk aan waterskiën, kitesurfen en wake boarden. Máár naast alle waterpret worden er natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd. En om al dit leuks te testen heb ik 2 sportieve en enthousiaste meiden op pad gestuurd. Zij hebben in de meivakantie mogen ervaren hoe leuk zo’n zeilkamp is.  We blikken in het kort terug op dit avontuur.

Veel beleefd

“ Het is zover! Papa en mama zijn vertrokken en het (water)avontuur kan beginnen!

Het is vandaag een bewolkte dag en zo’n 10 graden. Vandaag hebben we kennisgemaakt met de instructeurs. Maar liefst 6 enthousiaste meiden en jongens! Voor wij het water in mogen, leren wij eerst dingen over het zwemvest en het sturen in een boot. Ook leren wij over knopen steken. Wat zijn er veel verschillende soorten knoppen zeg! Wat veel indrukken hebben wij op deze eerste dag. Gelukkig krijgen we een logboek om zo dingen te kunnen bijhouden en na te vertellen aan papa, mama en ons broertje. We hebben vandaag zoal geleerd hoe we een boot moeten optuigen. En ook nog veel spelletjes gedaan. Als avondeten krijgen we aardappelen, boontjes, gehaktbal en appelmoes. Want na zoveel gedaan ge hebben, hadden we reuze trek. ”

Dat er zoveel leuks in eigenlijk veel te weinig tijd kan zitten, ben ik wel achter gekomen dankzij deze twee avontuurlijke zusjes! Want wat hebben de meiden het leuk gehad! Super bedankt voor het delen van jullie avontuur!

Over t’Garijp


Zeilschool t’Garijp te Goingarijp in Friesland is een watersportcentrum. Ze beiden al meer dan 45 jaar diverse activiteiten aan. Zo kun je er terecht voor zeilles onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur. Ook andere watersport activiteiten zijn te beleven. Voor jong en oud!

“Schippers van de Kameleon kamp”

…wat klinkt dit leuk hè? Dit jaar organiseert deze leuke zeilschool een heuse kameleon kamp! Verdeeld in twee leeftijdsgroepen.
Schippers van de Kameleon 6-12 jaar en Board camp 12-17 jaar.

De Schippers van de Kameleon is waarschijnlijk de bekendste kinderboekenreeks van Nederland. Maar liefst 65 boeken lang liet de schrijver de tweeling Sietze en Hielke talloze avonturen beleven in de streek van water, land en lucht; Friesland. Jouw kroost kan dit seizoen hun fantasie werkelijkheid laten worden en in de voetsporen treden van deze tweeling. Voor dit vakantiekamp werkt ’t Garijp samen met het Kameleon dorp in Terherne. Genoeg actie en avontuur tijdens de vakantieweek want je leert zeilen, speuren en schat zoeken en ‘on top of the bill’ maak je ook nog je eigen Kameleonfilm.

Board Camp (vanaf 12 – 17 jaar)

‘Been there, done that’ is verleden tijd want voor de echte waterratten tussen de 12 en 18 jaar is er nu het ultieme combi-boardcamp dat is samengesteld door niemand minder dan olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Tijdens dit zomerkamp leer je alles over de verschillende board sporten. En is het niet enorm cool om na afloop tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je in één week tijd maar liefst vier sporten ( zeilen, kiten, surfen en suppen)  onder de knie hebt gekregen?

Lijkt het je leuk om je kinderen dit avontuur aan te bieden? Kijk dan zeker eens op de website van t’Garijp.

* Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met zeilschool t’Garijp.
Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge