Dat ik je mis!

Wat mis ik je….

Nee, ik mis geen persoon, maar bepaalde dingen die wegvallen in de loop der jaren dat de kinderen groeien.
Ik gok dat jij als ouder het wel herkent! Ik zet de dingen die ik echt mis even voor je op een rijtje.

  • Het middagdutje – Toen onze kinderen dit niet meer deden, moest ik ineens bepaalde dingen anders inplannen.
    Het even flink uitsoppen van de keuken, de was opvouwen zonder bommetjes van de kinderen erin, mijn lees moment, met de beentjes omhoog moment of even snel een serie kijken zonder pratende kinderen. Ja, het middagdutje mis ik nog dagelijks! Waarom moest Stan nou zo nodig al vanaf zijn 1,5 daar vanaf? O ja, anders liep hij de nachten niet.. Keuzes… keuzes…
  • Buggy – De buggy bied soms veel uitkomsten! Je gebruik hem omdat je peuter er soms nog in slaapt, het wandelen iets sneller gaat, je er veel boodschappen e.d. in kwijt kunt en omdat je soms echt steun nodig hebt na doorgehaalde nachten met je kind(eren). Jammer dat ook de buggy bijna is verbannen door Stan!
  • Badje – Het gezellige moment van je kindje in bad stoppen. Heerlijk om te zien dat ze hier zo van kunnen genieten. En als ouder geniet je net zo hard mee. Totdat ze de leeftijd krijgen bommetjes te gaan maken, het niet meer rustig kunnen zitten, er meer water naast het bad ligt dan er in het bad zit, er een keutel rond drijft etc. Toch mis ik het badje wel! Het ging altijd zo snel, ik genoot oprecht van een relaxt kindje op mijn arm…. Maar nu is daar het samen douchen! Ook erg fijn! Toch? ;-)
  • Luiertas – Wat is hij handig! DE luiertas! Overal ging hij mee naar toe. Consultatiebureau, een uitje, boodschappen doen, zwemen, en op vakantie. Hij was er altijd voor een schone luier, schone kleertjes, voedingen, zakdoekjes en de rest wat er nog in paste! Hij hing ook zo handig aan de wandelwagen. Ideaal was het. Maar ja, sinds Stan geen luiers meer draagt, ligt deze tas maar ergens te liggen en heeft de luiertas plaats gemaakt voor een heuse peuter tas met tractor erop! Nu moet moeders weer op pad met haar eigen tas. Wennen!
  • Ledikant – “Wat ben je groot! Het is tijd voor een groter bed.” Ik hoor het ons nog zeggen. Maar o, wat was het ledikant handig!
    Natuurlijk is het op den duur tijd dat de kinderen in een groter bed gaan slapen. Maar een ledikant zorgt er wel voor dat ze blijven waar ze zijn. Hahaha… Geen spelletjes van uit bed komen en erbij blijven zitten tot ze eindleijk slapen. Maar goed, na een paar avonden en slapeloze nachten was dat probleem ook opgelost! Overigens nooit met Jolé gehad. Die raakt haar kussen en slaapt.
  • Babyvet – Die heerlijke baby spekkies om eventjes zachtjes in te knijpen, mee te knuffelen en om te zien dat ze het goed doen! Het ziet er zo schattig uit! Nu worden ze heuse mensjes en zijn ze echt baby af! Waar blijft de tijd???

Zijn er dingen die jullie missen van de baby/peuter/kleuter tijd? Praat gezellig mee!

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge