Een dagje uit naar/met de stoomtrein !

De trein is leuk, maar een stoomtrein is ge-wel-dig!

Ons mannetje is helemaal gek van ” de trein” en zeker de stoomtrein, zo vertrokken wij gisteren op Hemelvaartsdag, maar tevens ook nationale stoomtreindag naar Beekbergen. Een combinatie van geschiedenis en een dagje uit is natuurlijk een goede combinatie!

Leuk uitje voor het hele gezin

Oké, ons mannetje mag dan groot fan zijn van treinen, maar ook wij vinden dit een geslaagd uitje voor het hele gezin. In Beekbergen, dit is vlakbij Apeldoorn in de provincie Gelderland, kun je een oud station vinden. Dit is natuurlijk al erg bijzonder, maar de stoomtreinen die je hier vindt, rijden grotendeels ook nog echt! Naast dat je hier (naar verbazing nog best veel) mooie oude treinen kunt bekijken, mag je in sommige ook een kijkje van binnen nemen én zelfs een hele rit meerijden! Je begrijpt dat de pret van kinderen dan al niet maar op kan. Want dit is toch fantastisch? Ook heb je oude station gebouwen, een werkplaats, oude wissels, een kraan die de kolen vervoerd om zo bij de trein te krijgen en nog veel meer leuks om te bekijken! De mensen die hier “werken” zijn in stijl gekleed. Dit maakt het absoluut af en geeft je heel even het gevoel dat je terug in de tijd bent gegaan. Zoals je leest een leuke bezienswaardigheid met een stukje geschiedenis.

Praktische informatie

Omdat ik gisteren ontzettend heb genoten en de rest van mijn gezin ook, deel graag meer informatie over dit leuke dagje uit.

Prijzen:

Trein ritjes

Een dag plezier? Geniet van alles betreft de stoomtreinen en kijk je ogen uit. Een dagkaart voot volwassenen kost €15, en een dagkaart voor kinderen: €7,50,-

* Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis en kunnen op schoot mee reizen.

Lunchen in de trein? Dit kan ook! De kosten van een ritje inclusief lunchen zijn: €34.50, voor volwassen en €27.50,- voor kinderen.

Bezoekadres Museumstation:

Veluwsche Stoomtrein Mij

Dorpstraat 140

7361 AZ Beekbergen

Naast dit museum en station kun je ook ergens anders op de trein stappen, maar wil je het echt goed doe… dan is het natuurlijk het leukste om via dit oude station te vertrekken. Voor meer informatie kun je op de website kijken.

* Dit bericht is niet gesponsord
Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge