Dagindeling / ritme van mij en de kinderen

Met kinderen heb je een bepaald ritme.
Aankleden, naar school, fruitmoment etc.

Hoe zien de dagen van mij en de kinderen eruit? Doen we elke dag dezelfde dingen? Slaapt mijn peuter nog etc.
Vandaag neem ik je mee in ons dagritme. Ik ben benieuwd of jij als moeder je in ons ritme herkent. Lees je mee?

 • 7.15 uur – De wekker gaat, tenzij de kinderen al wakker zijn. Dan liggen we al heerlijk te knuffelen in ons bed en is dit het teken om echt op te staan.
 • Het is tijd om te ontbijten. – Broodjes worden gesmeerd en gegeten, daarna mogen ze nog een cracker, stuk fruit of een yoghurt stick. Hierbij een glas melk, thee, ranja of water. Maar meestal ben ik al blij als er alleen een broodje ingaat.
 • Tas klaar maken – Als de kinderen aan het ontbijten zijn, maak ik de tas van ons meisje (05-05-2010) klaar. Drinken, fruit/10 uurtje en lunch.
 • Mijzelf klaarmaken – Nu de kinderen rustig aan het ontbijt zitten, spelen of televisie kijken, kan ik mijzelf klaar maken voor de dag. Meestal douche ik in de avond. Maar heel soms ook in de ochtend als ik echt even wakker moet worden. En dat gebeurt de laatste tijd eigen best vaak. Dan maar even snel onder de druppels door. Als ik klaar ben, was ik de kinderen, kleed ik ze aan, poets ik hun tanden en zorg ik dat ze er netjes bijlopen.
 • ±7.50uur, Zelf ontbijten – Zo nu iedereen klaar is, ga ik zelf ontbijten. Zo kunnen de kinderen nog doen wat ze graag willen doen en eet ik even “rustig”mijn ontbijt. En soms, als ze echt niet goed mee gewerkt hebben, moeten we al gaan. En eet ik als ik met de kleine man weer terug ben van school. (Niet mijn voorkeur!)
 • 8.15uur – We gaan de deur uit, op naar school. Soms lopend en soms op de fiets. het ligt eraan wat de kleine man en ik gaan doen.
 • img_70578.30uur – De bel gaat en ik neem afscheid van ons meisje. Veel plezier, dikke kus en tot vanmiddag.
 • img_7056Richting de winkel – Als ik gegeten heb, loop of fiets ik nu gelijk door naar de winkel. De boodschappen voor vandaag doe ik het liefste vroeg in de ochtend. Lekker rustig in de winkels. De grote boodschappen doe ik het liefst zonder kinderen. ;-) Op dinsdag is er markt, ook erg leuk en fijn om daar at verse producten voor weinig te scoren.
 • ± 9.30uur – Tijd om samen met mijn peuter een fruitje te eten en thee te drinken. Soms zingen we liedjes, lezen we een boekje of 2, 3 en soms 4, en spelen we met zijn auto’s of een treinbaan. Gezellig even tijd met hem samen.
 • Huishouden – In de tussentijd, doe ik huishoudelijke klusjes. De wasmachine aanzetten, de was opvouwen (blegh), stoffen, stofzuigen, dweilen etc. Dit alles probeer ik te combineren met de kleine man. De ene keer lukt dit allemaal en de andere keer leg ik het aan de kant en speel ik met hem.
 • 12.00uur – Tijd om samen een broodje te eten. Uierraad met een glas melk of topvit.
 • Slaapje – Tijd om een slaapje te doen. Helaas, maar dit is al over sinds de kleine man 1 is! (o, wat mis ik dit!) Maar meneer schijnt weinig slaap nodig te hebben. Pff.. Moeders daarentegen iets meer! Haha.. Ofwel, ik mis de dutjes en de momenten even iets voor mijzelf te doen.
 • Eropuit – Meestal gaan we eropuit. Lekker fietsen, naar de kinderboerderij, wandelen, spelen in het park etc.
 • 14.30uur – Tijd om weer richting school te gaan. De oudste is om 14.45uur uit en ik ben graag op tijd!
 • img_7055Afspreken/spelletjes/naar buiten – Nu wordt er vaak afgesproken. Bij ons of bij een ander kindje. Als er bij ons gespeeld wordt is het een gezellige boel. 1, 2 of 3 kindjes mee. Geen probleem! Hoe meer zielen hoe meer vreugd. (Meestal dan. ;-) ) Soms doen we spelletjes, bakken we koekjes en som ben ik de juf die opdrachten geeft en als het echt heel lekker is buiten, gaan we lekker weg.. En de kleine man, speelt vrolijk mee.
 • 16.30uur – Tijd om vast met het eten bezig te gaan. Zodat we rond 17.30uur aan tafel kunnen.
 • 18.00uur – De televisie of iPad wordt ingezet. Zo kan ik zo rustig mogelijk de tafel afruimen, de vaatwasser inpakken etc.
 • 18.45 uur – Als er gedoucht wordt, is het daar nu tijd voor. Dan kunnen ze nog heel even televisie kijken, met ons lezen, een spelletje doen en dan richting de slaapkamer.
 • 19.30uur – De kids gaan fris en fruitig hun bed in. We lezen een laatste verhaal, kletsen nog even en geven elkaar een dikke knuffel en een kus. Tijd om te slapen en te dromen over…………………
 • 20.00uur – Rust! Haha.. Dacht het niet, de klusjes die zijn blijven liggen moeten nog gedaan worden! Als dit klaar is, dan heb ik pas rust.
 • Plof op de bank of languit in bed. – Geen idee hoe laat dit is. Maar ik probeer sowieso rond 20.30uur lekker op de bank of languit in bed series te kijken, te lezen onder een lekker kop verse thee.
 • Slapen – En als mijn ogen zwaar worden, dan ga ik slapen. Meestal dan, soms lukt dit niet. ;-)

En, herkennen jullie je in ons dagritme? Of is jullie ritme met de kinderen totaal anders?

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge