Blogmoe of stoppen?!

Mijn hersenen kraken… Ik denk steeds vaker na om met het bloggen te stoppen!

Blogmoe of definitief stoppen?

Iets wat begonnen is als hobby, is nu hard werken. Elke dag stromen de mailtjes binnen voor samenwerkingen, evenementen etc. Ontzettend leuk en ik heb dit lange tijd allemaal prima op orde gehad. Helaas merk ik de laatste tijd dat ik een soort van “Blogmoe” ben. Elke dag verwachten mensen van mij een blog tenmisnte, dat denk ik. Ik leg natuurlijk mijn eigen lat weer veel te hoog. Want ik een perfectionist eerste klas, wil het goed doen! Dit samen met de fulltime zorg voor mijn kinderen, het huishouden, de boodschappen, zwemles uitjes en al het andere wat er nog bij komt kijken valt mij soms best zwaar. Ik wil mijn sociale leven ook onderhouden en ik heb het idee veel te vaak in mijn telefoon te zitten, achter mijn laptop te zitten en zo mijn gezin én alle sociale contacten soms best vergeet. Dit vind ik helemaal niet leuk en gezien de toekomstplannen met een nieuwe baan in het vooruitzicht ben ik flink aan het twijfelen of ik gewoon een blog dipje heb of dat ik beter definitief kan stoppen. Ik heb wat dingen op een rijtje gezet.

Waarom ik zou stoppen:

 • Omdat ik elke dag druk, druk, druk ben op mijn laptop en telefoon om mails te beantwoorden, social media up-to-date te houden, mijn website bij te werken en blogs samen te stellen.
 • Omdat ik graag minder op mijn telefoon wil leven.
 • Omdat ik meer energie wil overhouden aan het einde van de dag.
 • Ik soms best stress ervaar van blog gerelateerde zaken.
 • Ik naast mijn blog ook meer tijd wil door brengen met mijn gezin, familie vrienden en met mijzelf!
 • Ik straks een baan heb en mij dit heel veel energie gaat kosten.
 • Ik eigenlijk beter voor mijzelf moet zorgen gezien mijn chronische ziektes.
 • Ik stomme stalkers heb!
 • Ik soms ontzettend onzeker word bij het plaatsen van een blog en de reacties hier op.

Waarom blijven bloggen:

 • Omdat het wel heel leuk is!
 • Ik vaak leuke dingen mag testen en doen!
 • Ik mensen wil vermaken en inspireren!
 • Ik het toch niet voor niks heb gestart?!
 • Ik al meer dan 17.000 unieke bezoeker per maand heb!

Tja, zoals je ziet ben ik flink aan het dubben! Als ik de stekker uit hipenmoeder.nl trek is het weg… Twee jaar bloggen in één klap foetsie! Maar gaat minder bloggen wel lukken?! Op de dagen dat ik straks thuis ben heb ik andere bezigheden. Dan heb ik misschien nog twee ochtenden voor mijzelf. Is het bloggen dan wel haalbaar?! Want in huis moeten ook dingen gebeuren, de boodschappen moeten gedaan worden én ik wil graag weer gaan sporten. Hmmmm…. ik overdenk het nog even! Voor nu op een laag pitje. We zien wel wat de toekomst brengt!

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

5 Comments

 1. Goed gezegd Marlieke! Doen wanneer je er zin in hebt. Volgers zullen je waarderen om wat je doet en niet moeten veroordelen om wat je niet (meer) doet. En elke dag een blog vind ik zelf ook best veel, want als mama ben je (zonder te bloggen) ook soms te druk om alle blogs te lezen van je favoriete Blogger!

 2. Ik heb het moeten bloggen losgelaten. Ik blog wanneer ik daar zin in heb en merk dat het qua bezoekers of leuke samenwerkingen niet eens zoveel uitmaakt. Qua betaalde samenwerkingen wel – omdat ik er minder tijd en energie tegenaan gooi, het valt alleen in het niet met de rust die ik ervaar en tijd die ik over heb voor mijn andere bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge