All Stars: al ruim een eeuw hét fashion item voor powervrouwen!

Niks zo veranderlijk als fashion!
Behalve All Stars…

Wat dit jaar nog in is, wordt volgend jaar met de grond gelijk gemaakt. Toch zijn er uitzonderingen. Neem nou de All Stars van Converse. Het is bijna niet voor te stellen, maar ze worden al een eeuw geproduceerd! En in die eeuw is er eigenlijk verrassend weinig veranderd. De strategie van Converse lijkt samengevat “als er niks mis is, dan veranderen we niks”. En juist die opmerkelijke strategie is misschien wel de sleutel tot succes voor Converse! Want zeg nou zelf, All Stars vallen toch nog steeds te combineren met iedere outfit?

Oorspronkelijk sneakers voor mannen

Ik wist het niet, maar All Stars zijn oorspronkelijk mannen schoenen. Door de jaren heen zijn All Stars langzaam maar zeker omgetoverd tot uniseks sneakers. Hoe dit gekomen is, is niet zeker. Maar volgens schoenenkenner Elizabeth Semmelhack heeft het te maken de trend van dames die kleding uit de kast van hun vriend/man lenen. Volgens Elizabeth, directrice van een sneakermuseum, is de kledingkast van je vriend de perfecte plek om een stoere finishing touch voor je outfit te vinden. En de schoenen van Converse zijn daar dus een uitstekend voorbeeld van. Ze passen dan ook het best in het plaatje van een sterke, vrijgevochten vrouw.

Het verhaal van stoere, sterke vrouwen lijkt aardig overeen te komen met de resultaten.
Dat de tijdloze All Stars het ver geschopt hebben, bewijst volgende fotoreeks nog maar eens.

Shirley MacLaine Converse

Multi-talent Shirley MacLaine. Zij is de eerste vrouwelijke celeb die met All Stars is gespot. In de 50’s. Shirley die bekend is als actrice, zangeres, danseres, activist en schrijfster, bevestigt nog maar eens het beeld van een stoere, sterke vrouw die haar tijd ver vooruit was. Zij trok de stoute (mannen)schoenen al aan vóór de tweede feministische golf in de jaren 60.

Twiggy Converse

In de jaren 60 zag je Twiggy, een Engels topmodel met opvallend gele All Stars, die overigens fantastisch kleuren bij de rest van haar outfit. Twiggy stond bekend als een extreem mager model, vandaar Twiggy, met mannelijke uiterlijke kenmerken. Het stoere randje van de All Stars maakte haar imago compleet.

Joan Jett Converse

I love Rock ’n Roll! Need to say more? Joan Jett is de belichaming van stoer in het Punk/Rock tijdperk. En ook Joan wist als rockchick menig outfit dat stoere, rauwe randje te geven met All Stars. En niet alleen toen, maar ook nu draagt Joan nog steeds graag All Stars.

Demi Moore Converse

Demi Moore. Op haar zestiende gestopt met de middelbare school om het leven als actrice na te jagen. Uiteindelijk via de ongebruikelijke weg, de wereld van pornografie, haar weg de wereld van Hollywood gevochten. Stoer en gedurfd daarom had zij niet in het rijtje van vrouwelijke celebs met All Stars mogen ontbreken.

Wynona Ryder Converse

Wynona Ryder, een van de meest iconische vrouwelijke actrices van de jaren 90. Overladen met awards en ex-lover van Johny Depp. Ze staat er zeker niet om bekend altijd een lieverdje te zijn. Integendeel, ze wordt meermaals aangeklaagd voor onder andere diefstal, vandalisme en drugsdelicten. Bij zo’n stoer imago misstaan een paar All Stars natuurlijk niet.

Rihanna Converse

Tja, als we het dan toch over vrouwen hebben die zich niet zomaar de les laten lezen, dan kan een van de grootste artiesten van het moment niet ontbreken. Ook wandelende hit-machine Rihanna past perfect in het plaatje van vrijgevochten, stoere vrouwen mét All Stars!

Michelle Obama Converse

Om het rijtje af te sluiten nog één stoere powervrouw. Michelle Obama. In de schaduw staan van de machtigste man ter wereld, kan geen eenvoudige taak zijn. Toch vervult Michelle de rol alsof ze ervoor geboren is. En ook Michelle, hebben wij gespot op de meest tijdloze sneakers die je maar kunt bedenken.

Korting op sneakers

Een aardig indrukwekkend rijtje vind ik zelf. Weinig merken die zo lang, met zo weinig aanpassingen aan de top kunnen staan.

Ben jij net zo dol op All Stars als de celebs? Houd de website van Kortingbox dan  goed in de gaten. Zij verzamelen namelijk de allernieuwste kortingen van jouw favoriete sneakerwinkels. Zo betaal je nooit te veel voor jouw nieuwste paar All Stars.
Check ook de volgende webshops voor korting op je nieuwe paar All Stars sneakers:
Foot Locker
Sneakers
Sneakerbaas
Zalando

Ook voor andere leuke kortingen ( zo’n honderden online shops !) kun je bij deze website terecht.
Zo bezuinig je en houd je geld over voor andere dingen.

liefs-sandra-kladblok-accent

* Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Kortingbox.nl

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge