Aan de studie om om te scholen…

Een omscholing, iets wat steeds vaker gebeurt!

Gezien het feit dat solliciteren op passende uren en dagen lastig is gebleken, wil ik een studie overwegen. Sterker nog, ik ben mij al dagen aan het inlezen en aan het uitvogelen wat ik precies zou willen doen.

Thuisstudie of de schoolbanken in?

Het eerste wat ik mijzelf afvroeg is: ga ik de schoolbanken weer in of wil ik een thuisstudie gaan volgen? Gezien het feit dat ik niet heel flexibel ben door de onregelmatige diensten van mijn toekomstige man, ik het op mijn eigen tempo wil doen, ik klassikaal leren erg onprettig vind gezien mijn hooggevoeligheid en ik dagelijks moet kijken wat mijn lichaam wel en niet kan.. past een thuisstudie beter bij mij.

Welke richting wil ik op?

Dan kom je bij punt twee: welke richting wil ik op? Op internet heb ik al veel leuks voorbij zijn komen. Maar omdat ik graag nog iets meer wilde weten en ik uit een boek makkelijker lees dan via een laptop of tablet o.i.d. heb ik een studiegids aangevraagd van het LOI. Omdat ik in eerste instantie bij het LOI het beste gevoel kreeg. Dit boekwerk kreeg ik gisteren binnen. De mannen warren op pad en de oudste was heerlijk buiten aan het spelen met haar vriendjes. Tijd om de studiegids erbij te pakken en te gaan lezen en kijken wat mijn richting wordt. Op zo’n moment weet je weer hoeveel dingen je leuk vindt en hoe lastig het is een keuze te maken. Maar voor nu weet ik wel welke richtingen mij het leukste lijken:

  • Iets met voeding – Omdat ik zelf weet dat voeding veel uit kan maken bij hoe je je voelt, lijkt mij dit erg interessant. Zeker omdat ik vanuit een bepaald punt ervaringsdeskundige ben met o.a. het prikkelbare darm syndroom, ME en fibromyalgie. Ik zit te denken aan bijvoorbeeld gewichtsconsulente en misschien zelfs wel eentje die ook gericht is op het hele gezin. Gezien mijn kinderopvang diploma hier weer mooi bij van pas zou kunnen komen. Enige nadeel (op dit moment) is dat je dit vanuit een eigen praktijk gaat doen. Bij je thuis (of gehuurd).
  • De uiterlijke verzorging – Dit heeft mij altijd  aangesproken. Ik houd van leuke make-up, nagellakken, verzorgde haren en eigenlijk alles wat met uiterlijke verzorging te maken heeft. Zo vind ik erg interessant om te weten wat voor soorten haar of huid er allemaal bestaat. Maar als ik denk aan bijvoorbeeld kapster denk ik weer aan de lange dagen die gemaakt moeten worden of de lichamelijk belasting die hier bij komt kijken. Bij schoonheidsspecialiste is dit misschien net iets anders maar zit je weer met precisie werkjes. Tja, dit wordt het dan waarschijnlijk niet. Ook zou pedicure mij nog wel leuk lijken… In deze richting ben ik dus nog zoekende!
  • Grafische vormgeving / webdesign – Dit lijkt mij ontzettend leuk! En sluit ook nog eens aan bij mijn blog en hobby fotografie. Hoe gaaf zou het zijn als ik echt alles maar dan ook alles zelf kan doen omtrent mijn website?! Mijn website helemaal zelf onderhouden buiten WordPress om, grafisch vormgeven is zowel handig voor mijn website maar buiten dit kun je ook aan de slag om kaarten te ontwerpen of te illustreren… Dit is best breed. Die creativiteit beschik ik wel, maar is de studie ook daadwerkelijk wat voor mij?!

Zoals je ziet weet ik ongeveer welke richtingen ik op zou willen. Ik heb naast de bovenstaande richtingen nog wat andere cursussen en opleidingen doorgelezen, maar al snel kreeg ik het gevoel dat ik daar geen voldoening uit zal gaan halen. Ik zat voornamelijk in de richting van administratief medewerker te kijken omdat dit voor je lichaam het rustigste lijkt. Maar ik zou daar denk ik heel onrustig van worden in mijn hoofd. Omdat ik toch iets meer wil doen. Ik weet niet goed hoe ik dat moet omschrijven.

Wanneer beginnen?

Zoals het nu lijkt wil ik rond de zomer weten wat ik wil gaan doen. Zo kan ik in augustus starten zodra de kleine man naar de basisschool gaat. Ideaal dacht ik! Mochten er dan toch nog praktijkdagen bij zitten dan kan ik die gewoon volgen zonder opvang nodig te hebben voor de hele dag. Of ik plan het op de papadag. Ik merk dat ik wel toe ben aan iets nieuws en hoop dat ik een studie tegenkom wat bij mij past en waar ik voeldoening uit ga halen! Maar voorbereiding is het halve werk. ;-)

Praat je mee?

Heb jij ervaring met een thuisstudie of omscholing? Ik ben benieuwd hoe/waar/en wat jij hebt gedaan. Let me know.

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge