Land van Bartje

Hipste uitje met kids

Cijfer: 9

                                                                                  

Land van Bartje review

Laatst hebben wij een weekendje weg met vrienden door gebracht in Ees, Drenthe. Het land van Bartje om precies te zijn.
Dus, dit park heb ik mooi kunnen testen voor Hip & moeder! En ik geef het park een dikke 9! We waren dit weekend met 7 personen waarvan 3 kinderen. In de leeftijden 1 jaar, 2 jaar en 4 jaar. Mooie leeftijden om dit park eens te testen op kindvriendelijkheid. En natuurlijk op overige dingen zoals: vriendelijkheid personeel, hygiëne, het huisje, zwembad, speeltuin, restaurant en natuurlijk Bollo! ;-) Bollo is de mascotte van Landal. Alle kinderen kennen hem. De één vindt hem leuk, de ander rent liever gillend weg. Dit was bij ons ook het geval. Maar hier weet Bollo wel mee om te gaan. Bollo forceert niks, hij kijkt hoe het kindje reageert en speelt daar op in. Super!

Ons onderkomen
Wij zaten in een luxe 8 persoons boerderijtje. 4 slaapkamers, 2 badkamers waarvan eentje voorzien van zonnebank en sauna. De mannen hebben de sauna getest, en waren enthousiast. Je moet het niet vergelijken met de Zwaluwhoeve sauna´s, maar hij voldoet aan het gene wat je van een sauna verwacht. Hij is warm! De mannen hebben even lekker kunnen relaxen en zweten. Wij vrouwen hebben heerlijk aan de grote eettafel kunnen kletsen onder het genot van een kopje thee en wat lekkers. Alle 3 de kids lagen heerlijk te slapen. Fijn! Moeder talk! Alles kwam voorbij. Heerlijk! Om terug te komen op het huisje, de keuken was voorzien van Senseo, koffiezetapparaat, waterkoker, broodrooster, combimagnetron (erg handig met flesjes melk en voor een heerlijke ontbijt met afbak broodjes!) en eigenlijk alle standaard dingen die je in een keuken vindt. De woonkamer was voorzien van een gashaard! Gezellig voor in de avond uren, want de buitenkant wordt heel heet! Niks voor kinderhandjes dus. Het huisje is zeker goed gekeurd. Prima ruimte voor het aantal personen, schoon, van alle gemakken voorzien en gezellig en modern ingericht.

Uitgebreid en relaxt tafelen
De kinderen waren ondertussen wakker en omdat ze toch allemaal geslapen hadden, besloten we heerlijk uiteten te gaan op het park. Nu kan het tenslotte iets later worden. ;-) Zo gezegd, zo gedaan. Bij het restaurant hebben ze sinds deze week een nieuwe speelhoek. Komt dat even mooi uit! Geheel in stijl van het park, een Bartje boerderij! Hier kun je koken, klussen, relaxen op stro balen(kussens), en heerlijk gewoon spelen. Iets verder staat nog een LEGO/DUPLO tafel waar je ook tv kunt kijken. De kinderen hebben dit zeker goed gekeurd. We vroegen ons soms af of ze überhaupt wel gegeten hadden. Maar toen we keken, waren de bordjes toch (bijna) leeg! De keuken heeft van alles. Patat, pannenkoeken maar ook gewoon àla kaart. Wij kiezen voor een 3 gangen menu. Alles was echt om je vingers bij af te likken. De kids krijgen heerlijke vers gebakken poffertjes. Het eten wordt in goede tussen tijden geserveerd. De kinderen al gelijk zodra het klaar is, en wij kunnen uitgebreid genieten van alle gerechten. Omdat de kids zo leuk kunnen spelen, hadden wij een relaxte avond zonder dat je te veel moet opletten of alles wel goed gaat met de kids. En als verrassing mogen de kinderen ook nog en cadeautje uitkiezen. Absoluut goed gekeurd!

Spetter plezier
Omdat je ook gezwommen moet hebben “op vakantie”, konden wij dit natuurlijk niet laten. Op de foto’s van het park, zagen we al dat er een spetter park moest zijn. Iets te weinig kleedruimte na mijn mening, maar na even te moeten wachten konden we ons zwem klaar maken. In het zwembad aangekomen vroeg ik mij af waar de spetter park van de foto’s was. De oudste zag ik al zoeken naar iets anders dan wat ze nu zag. Het bad waar we nu zijn is voorzien van tunnel glijbaan, klein stukje baantjes bad, en twee kleine pierenbadjes. Uiteindelijk besloten om de badmeester eens te vragen waar dat spetter park is, hij verwees ons door naar een gang met aan het einde….. Het beloofde spetter park! Nou, alle twijfel is weg. Wat fantastisch is dit! En pierenbadje met klein glijbaantje, en een klim en klauter/water parkje, brede glijbaan en wederom een baantjes bad. De kids en papa’s hebben zich reuze vermaakt. Uiteraard wij mama’s ook! Want zien genieten doet genieten. En om op de kleedkamers terug te komen, aan deze kant waren ook nog hokjes! Opgelost dus. Het mooie van deze kant is dat het in de zomer open geschoven kan worden. Zodat de kinderen ook nog eens in de speeltuin en de speelweide kunnen spelen. Super leuk!

Speel boerderij
Wie dit bedacht heeft is DE held van onze kids! Wauw wat ontzettend leuk! Binnen spelen in de zandbak. :-) En hoe leuk is het in dan ook nog eens water te kunnen pompen. Extra kleren is wel een vereiste, maar uren speel plezier is gegarandeerd! Voor de wat oudere kinderen is er boven nog het één en het ander. O.a. Air hockey, ijs hockey spel, poolbiljart, en een flipperkast. Verder kun je lekker rondfietsen, kleuren, met super LEGO spelen, in een bedstee relaxen en natuurlijk Bollo ontmoeten. Oh ja, de papa’s en mama’s kunnen lekker borrelen met een hapje. Of natuurlijk thee en koffieleuten met een gebakje. Verder beschikt het park nog over diverse speeltuintjes op loop afstand van de huisjes, een pony ranch, winkeltje voor souvenirs, een supermarkt en een “snackbar” genaamd: Smulpunt voor koffie, thee, gebak, lunch en snacks. En hierbij zit een ballenbak/klim en klauter plekje voor de kids. In het park is het sanitair fris en ruikt het fruitig. Petje af voor het personeel! Super gemotiveerd, vrolijk, netjes en kindvriendelijk! Die 9 is dus dubbel en dwars verdiend voor het land van Bartje!

 

Ook boeken? Klik dan hier!

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone