10 x wat doe ik als de kinderen slapen…

Het is zover, de kinderen liggen op bed… Wat doe ik dan?
Soms heb ik tijd om lekker lui te zijn en soms moet ik nog van alles.

Hieronder 10 x wat doe ik als de kinderen slapen:

 1. Opruimen, schoonmaken, was opvouwen etc. – Ik ontkom er soms gewoon niet aan dit in de avond te doen.
  Overdag heb ik niet altijd tijd of zin om dit te doen. Het meeste doe ik overdag. Maar ik wil ook dingen met de kleine man doen.
  En zodra de oudste thuis komt van school, kletsen we over school en doen we gezellig iets samen. Met haar en de kleine man of met een vriendje of vriendinnetje die mee komt spelen. Soms heb ik het hele huis vol! Jup, bij mij kan veel. ;-)
  (Het is ook zo sneu als ik elke dag alleen maar bezig ben met het huishouden.)
 2. Bloggen – Grotendeels schrijf ik mijn blogs vooruit. Zo heb ik overdag meer tijd voor andere dingen.
  En hoef ik mijn blog alleen nog online te zetten. Hierbij komt dat ik in de avond geen tot weinig afleiding heb.
 3. img_1234.jpeg
  Sporten 
  – Heerlijk even en rondje hardlopen of workouts doen.
  Dit is toch wel het lekkerste zonder kinderen. En met hardlopen fijn te weten dat mijn eeuwige vriend thuis is.
  Ik laat de kids nooit alleen!

 4. Languit op de bank
  – Plof! Ik zit.. Samen met Joep en als mijn eeuwige vriend thuis is met zijn drietjes. Vaak kijken we Netflix. Breaking Bad, we zijn er bijna door heen en dan beginnen we met het neiuwe seizoen van Orphan Black. Wat ik nog meer kijk en wil zien van Netflix lees je hier.
  Of series die we hebben opgenomen. Op dit moment zijn dit Project Orpheus en The Blacklist.
 5. Lezen – Soms pak ik een boek en ga ik heerlijk languit in bed of op de bank liggen lezen.
  Een tijdschrift pak ik ook graag. Elke week valt de Viva bij ons in de brievenbus. Lekker even een momentje voor mijzelf!
 6. Uitgebreid douchen – Vaak douche ik samen met de kinderen. Dit gaat sneller en is gewoon makkelijk.
  Iedereen inzepen, haren wassen en afspoelen. Maar echt genieten doe ik dan niet van het douchen. Ik gun mijzelf daarom soms een uitgebreide douche zonder kinderen. Dan was ik mijn haren uitgebreid, doe ik een haarmasker in, scrub ik mijzelf en geniet ik van iets warme stralen dan als ik met de kinderen douch. Uiteraard hoort hier ook het ontharen bij. Beetje onhandig als je kinderen erbij staan. ;-)
 7. Vroeg op bed – Tja, soms ga ik extra vroeg slapen. Zeker als de kleine man heeft gespookt die nacht ervoor. Of als ik zelf gewoon slecht geslapen heb. Ik ben niet iemand die het erg vindt vroeg wakker te zijn. Maar heb wel genoeg slaap nodig om mij fit te voelen.
 8. img_0979.jpeg
  Muziek luisteren
  – Muziek maakt mij blij! Soms heb ik het even nodig om mij af te zonderen en muziek te luisteren.
  Ik geniet dan van verschillende soorten muziek. Lees hier meer.
 9. Boodschappenbriefje maken – Misschien wat stom, maar met kinderen de kasten bij langs werkt hier gewoon niet.
  Ze willen dan alles wat ik tegen kom. Het liefst doe ik 1x in de week de boodschappen. Dit bespaart een hoop.
  Ik ga dan alleen terug voor verse producten of dingen die ineens op blijken te zijn. Dus, vaak op een avond maak ik dan een groot briefje met boodschappen die ik nodig heb.
 10. Quality time – Omdat mijn eeuwige vriend onregelmatig werkt, zien we elkaar niet altijd zonder kinderen.
  Als dit dan wel het geval is. Doen we dingen dingen samen. Theeleuten, films/series kijken, praten etc.

Wat doen jullie zoal als de kids op bed liggen?

Liefs Sandra x

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

One Comment

 1. Mijn lijst komt aardig overeen m.u.v. lezen en sporten. Sporten wil ik wel weer gaan oppakken, maar blijf maar smoesjes bedenken haha. Ik geloof dat je laatste puntje quality time heel belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge