Het leven zonder pakjes en zakjes!

” Zo simpel, maar toch vol smaak!”

Diegene die mij al een tijdje volgt, weet dat ik of beter gezegd WIJ, al een tijdje bezig zijn met gezonder leven. Dit zijn wij bewuster gaan doen sinds ik mijn diagnoses kreeg. Dit omdat al dat eten van tegenwoordig niet zo super gezond is. Vele suikers, zout, heel erg bewerkt en noem het maar op. En dit kan zeker meespelen bij chronische ziekten. Nou aten wij al niet super ongezond, maar de pakjes en zakjes zijn vanaf dat punt niet meer in huis gekomen.

Op weg naar fit!

Heel bewust ben ik mij gaan verdiepen in wat voeding met je kan doen, boodschappen gaan doen en heb ik mij verbaast over hoe simpel je eigenlijk een lekker gerecht op  tafel zet zonder pakjes en zakjes! Oké, heel soms gebruik ik nog een pakje of zakje.. maar dit is met hoge uitzondering en is dan vaak fair trade of biologisch. Ook eten wij vaker Paleo gerechten ( oer voer) en biologisch. Ik was toen direct begonnen met Paleo, maar merkte al snel dat ik toch graag een prakkie wilde en te veel bezig was met wat ik wel en niet “mocht” eten. Dit vind ik gewoon niet fijn. Nu we dus gestructureerd gezonder eten zonder pakjes en zakjes, merk ik dat dit mij wel rust geeft. Op den duur zit het er gewoon in en weet je welke basis producten je nodig hebt en kunt gebruiken voor heerlijke voedzame gerechten. En ja, ook patat eten wij gewoon. Wel uit de airfryer en vers, maar we eten het zeker! Ik wil ook niet dat mijn kinderen steeds denken: Oe dit mag ik niet! Nee, je kunt ze een gezonde leefstijl aanleren waarin je ook verantwoord(er) snoept en snackt. Zodat ook zij nog genieten en gewoon kind zijn.

Hulpmiddelen

Uiteraard ben ik niks zonder hulpmiddelen. Zo ben ik nog steeds blij met de aanschaf van een slowcooker! Echt een uitkomst vind ik dit. Hier maak je o.a. een heerlijke stoofpot, groene curry of soep in! Ook is de airfyer niet weg te denken. (hier schreef ik al eens een review over.) Patat, snacks, maar ook allerlei andere lekkere dingen bereid ik hier in. Daarnaast ben ik in het bezit van verschillende paleo kookboeken en werd ik op mijn verjaardag verblijd met het grote zónder pakjes & zakjes kookboek (hier te koop  ). Wat een fijn boek is dat! En tot slot maak ik veel gebruik van Pinterest en andere handige apps en sites.

 

Deel en laat iedereen zien dat je Hip & Moeder bent!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Hip & Moeder

Sandra – Eigenaresse van hipenmoeder.nl – Moeder van twee kids – Meisje (2010) Jongen (2013) – Blogt over van alles met betrekking tot het moederschap, lifestyle, food en nog veel meer hips! Informatief, vermakelijk en meestal met een flinke dosis humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge